Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 28 augustus 2003

* ILLEGAAL RACEN OP EN VERKOOP VAN TIENTALLEN GESTOLEN MOTOREN EN

BROMSCOOTERS
ROTTERDAM - Rechercheurs van de Eenheid Middencriminaliteit van Rotterdam -Rijnmond hielden medio augustus vier verdachten, in leeftijd variërend van 24 tot 30 jaar en woonachtig in Rotterdam, Rozenburg en Spijkenisse, aan, verdacht van diefstal van enkele tientallen motoren en bromscooters in en rond Rotterdam. Het onderzoek, dat nog niet is afgesloten, naar de criminele activiteiten van het viertal startte in april van dit jaar. De vier verdachten opereerden al enige tijd in wisselende samenstelling, veelal in de nachtelijke uren in en rond Rotterdam. Met onder meer slijpapparatuur werden de vaak stevige sloten van geparkeerd staande motoren en bromscooters geforceerd, waarna de buit in een gereedstaande bestelwagen werd geladen en door hen werd vervoerd naar kelderboxen en bergingen van hun woningen. Een deel van de gestolen motoren werd aan helers verkocht, terwijl ook onderdelen van de motoren werden gebruikt voor de hobby en passie van het viertal: illegaal racen. Daarbij werd door hen deelgenomen aan races, die in het gehele land plaatsvonden. Tijdens de aanhouding van het viertal medio augustus werden op last van de rechter-commissaris op een aantal locaties doorzoekingen verricht, waarbij een twintigtal van diefstal afkomstige motoren en bromscooters en diverse onderdelen werden aangetroffen en in beslag genomen. Afgelopen maandag werd tevens een doorzoeking gedaan in het Limburgse Roggel. Daar werd een 32-jarige heler aangehouden en werd een aantal bij hem aangetroffen motoren in beslag genomen.


* VROUW DOOR MISDRIJF OM HET LEVEN GEBRACHT

(Zie ook persbericht van 25/08/2003)
Sectie op het stoffelijk overschot van een zondagmorgen omstreeks half twaalf in het water van de Schie langs de Overschieseweg aangetroffen vrouw heeft uitgewezen dat de vrouw door misdrijf om het leven is gebracht. Tevens kon de identiteit worden vastgesteld. Het gaat om een 32-jarige vrouw uit Barendrecht. Een Recherche Assistentie Groep is inmiddels in het leven geroepen en heeft de zaak in onderzoek. Het programma 'Opsporing Verzocht' besteedt maandagavond 1 september a.s. aandacht aan dit misdrijf.


* ARBEIDSONGEVAL
ROTTERDAM - Woensdag rond het middaguur is een 53-jarige man uit Dussen gewond geraakt tijdens werkzaamheden op een bouwterrein aan de Kralingse Zoom. Het slachtoffer stond op een betonnen plaat, die in de takels van een kraan hing. Tijdens het plaatsen van de plaat begon deze te schuiven in de takels en brak. Het slachtoffer viel zo'n twee meter naar beneden. Hij werd met een hoofdwond en vermoedelijk een hersenschudding overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield woensdagmiddag en -avond radarsnelheidscontroles op de Heemraadssingel en Rochussenstraat. Tussen kwart voor vijf en kwart voor zeven werd gecontroleerd op de Heemraadssingel, waar twee van de 434 passerende automobilisten en een bromfietser de 50 km-limiet aan hun laars lapten. De bromfietser bleek de hoogste snelheid te halen: 67 km/uur. In de Rochussenstraat flitste de snelheidsradar tussen zeven en negen uur 83 van de 1466 voorbij de radarwagen rijdende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 90 km/uur in plaats van '50'.


* MAN RIJDT IN OP VERKEERSREGELAARS
ROTTERDAM - Woensdagavond omstreeks kwart voor negen werd een 51-jarige man uit Nederhorst den Berg aangehouden. De man was even tevoren op de Kralingseweg ingereden op een verkeersregelaar, die daar stond voor de begeleiding van het verkeer ten behoeve van het CHIO. De regelaar had de man een stopteken gegeven. In plaats van te stoppen verhoogde de man zijn snelheid en alleen door snel opzij te stappen kon de regelaar voorkomen dat hij werd aangereden. Een eindje verder negeerde de man opnieuw een stopteken van een andere verkeersregelaar en ging vervolgens op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer rijden. Daar reed hij in op een derde verkeersregelaar, die ook nog net op tijd kon wegstappen. Zij werd echter wel aan haar hand geraakt. De verdachte kon na onderzoek op het terrein van het CHIO worden aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Uitgave woensdag 27 augustus 2003

* VROUW KORT NA PINNEN BEROOFD VAN TAS EN GOUDEN KETTING

ROTTERDAM - Woensdagmorgen kort voor half negen werd op de Cloese een 23-jarige Rotterdamse belaagd door een ongeveer 25-jarige man met een zwarte damesfiets aan de hand. De vrouw, die even tevoren enkele honderden guldens bij een geldautomaat had gepind, werd vervolgens beroofd van haar tas en haar gouden halsketting. In de tas van het slachtoffer zaten, naast het juist gepinde geldbedrag, ook haar handtelefoon, een pasje en enkele persoonlijke bescheiden. De berover maakte zich vervolgens met zijn buit uit de voeten op de fiets via de Kinheim, richting Oudeland.


* AMMONIAKLEKKAGE AVR
ROTTERDAM - Bij de AVR aan de Professor Gerbrandyweg is woensdagmorgen een onbekende hoeveelheid amoniak weggelekt. De Professor Gerbrandyweg is enige tijd afgesloten geweest, een paar medewerkers van het bedrijf hadden last van lichte irritaties van de ademhalingsorganen. Omstreeks kwart voor zeven stond een tankwagen, geladen met ammoniak, klaar om gelost te worden. Door nog onbekende oorzaak ontsnapte op dat moment een hoeveelheid ammoniak. De losplaats werd direct ontruimd en de Professor Gerbrandyweg afgesloten. Na inspectie van diverse installaties werd de tankwagen losgekoppeld, hetgeen goed is verlopen. Rond half elf konden alle maatregelen worden ingetrokken. Een onderzoek naar de oorzaak van de ontsnapping wordt ingesteld. Tijdens dit incident was een COPI (Commando Plaats Incident) operationeeel, waarbinnen de hulpverlenende diensten nauw samenwerkten.


* TWAALF MENSEN UIT DICHTGETIMMERDE PANDEN GEHAALD

ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord-Ridderster heeft woensdagmorgen twaalf mensen aangehouden, die zich ophielden in dichtgetimmerde panden aan de Dahlistraat. De verdachte zijn overgebnracht naar een politiebureau en kregen een proces-verbaal. In een aantal dichtgetimmerde slooppanden aan de Dahliastraat verbleven de laatste tijd een aantal mensen. Dit is verboden en leverde voor de omgeving overlast op. Binnen werden twaalf mensen aangetroffen en aangehouden. Ze zijn allemaal overgebracht naar het bureau Sandelingplein en kregen een proces-verbaal voor het zich bevinden op een verboden plaats. In de 'bewoonde' ruimten lagen matrassen en stonden bankstellen, verder trof men gebruikersartikelen voor verdovende middelen aan en een portemonnee, die van diefstal afkomstig bleek te zijn. Het onderzoek wordt voortgezet.


* GETUIGEN GEZOCHT VAN OPENLIJKE GEWELDPLEGING

ROTTERDAM - Rechercheurs van het district De Noordhoek zijn op zoek naar getuigen van een ernstige openlijke geweldpleging, waarvan op donderdagavond 21 augustus een 21-jarige Rotterdammer op de Bergweg het slachtoffer werd. De man werd daar tussen kwart over zeven en half acht op straat bij een videotheek door een groep jeugdigen van noordafrikaanse afkomst geslagen en geschopt. Het slachtoffer, dat daarbij diverse verwondingen opliep, raakte als gevolg van het voorval ook in ernstige geestelijke problemen. Personen, die op die bewuste avond getuige zijn geweest van de openlijke geweldpleging, wordt dringend verzocht contact op te nemen met de recherche van het district De Noordhoek, 0900-8844 (lokaal tarief).


* MAN AANGEHOUDEN NA BEDREIGING MET VUURWAPEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield dinsdagmiddag even voor half zes op de Burgemeester Meineszlaan een 28-jarige Rotterdammer aan met een vuurwapen in zijn broekband. De man had even tevoren in de Adriaan Mildersstraat een 26-jarige Rotterdammer met het vuurwapen bedreigd. Op aanwijzing van een getuige kon de 28-jarige Rotterdammer worden aangehouden, waarbij het vuurwapen in beslag werd genomen. Hij werd vervolgens voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.


* GEWAPENDE OVERVAL IN WONING
HELLEVOETSLUIS - Dinsdagavond vond er een gewapende overval plaats in een woning in de Rietgansstraat. Twee bewoners werden daarbij gekneveld en beroofd. Om even na negen uur hadden twee mannen aangebeld die de woning binnendrongen, waarbij een 43-jarige vrouw en haar 21-jarige broer met een vuurwapen werden bedreigd. De beide overvallers bonden vervolgens het tweetal vast en gingen er vandoor met een tas en een geldkistje, waarin enkele bankpasjes.


* INBREKERS OP HETERDAAD BETRAPT
VLAARDINGEN -In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks half één werden in een supermarkt aan de Parallelweg twee 20-jarige inbrekers uit Vlaardingen aangehouden. De politie had een melding gekregen van glasgerinkel bij de supermarkt. Toen zij ter plaatse kwam, waren de inbrekers nog in de winkel. Nadat er assistentie was verschenen en er ook een politiehond werd ingezet, werd de winkel doorzocht. Het bleek dat de inbrekers zich in een opslagruimte boven plafondplaten hadden verstopt. Na een waarschuwing, dat de politiehond zou worden losgelaten kozen de inbrekers eieren voor hun geld. Onder het roepen van 'we komen er aan, als je de hond maar weg houd' kropen beide mannen vanonder het plafond. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het bureau.