KEMPEN EN CO



PERSBERICHT

Fusie Orange European NM.Companies Fund met Orange European Smallcap Fund

Op 28 augustus 2003 heeft de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Orange European NM.Companies Fund N.V. (NM Fund) besloten tot het aangaan van een juridische fusie met Orange European Smallcap Fund N.V. (OESF). De Directie van OESF heeft voorts ook heden tot fusie met NM Fund besloten.

De fusie zal met ingang van 24 september a.s. van kracht worden; aan de effectenbeurs van Amsterdam Exchanges N.V. is verzocht om te bepalen dat de gewone aandelen NM Fund per die datum uit de notering komen te vervallen.

De gewone aandelen NM Fund worden op basis van de op 23 september a.s. te bepalen intrinsieke waarde per aandeel verwisseld voor gewone aandelen OESF. Er wordt geen op- of afslag toegepast.

De fusie wordt ingegeven door de toegenomen kosten per aandeel NM Fund als gevolg van de teruggang van het aantal uitstaande gewone aandelen. Deze toenemende kostendruk heeft een negatieve invloed op de intrinsieke waarde per aandeel.

Amsterdam, 28 augustus 2003

De Directie Kempen Capital Management N.V.

EINDE PERSBERICHT

Profiel OESF Het OESF is een beleggingsfonds met een breed gespreide portefeuille van beursgenoteerde kleine en middelgrote Europese ondernemingen. De beurswaarde van de meeste ondernemingen waarin wordt belegd ligt onder 3,0 miljard Euro. De doelstelling van het OESF is om op lange termijn een hoger totaal beleggingsresultaat (koerswinsten en dividenden) te behalen dan de benchmark: de HSBC Smaller European Companies Index waarin het gewicht van het Verenigd Koninkrijk is gehalveerd. Het OESF is een (semi-)open-end beleggingsfonds. Het fonds is een fiscale beleggingsinstelling. Voor de Nederlandse particuliere belegger zal een belegging in het OESF in het huidige belastingstelsel doorgaans onder de vermogensrendementsheffing (box 3) vallen. Het fonds is genoteerd aan Euronext Amsterdam. De beurskoers zal zich onder normale omstandigheden rond de intrinsieke waarde per aandeel bewegen, met een bandbreedte van maximaal 2,0% erboven respectievelijk 1,5% eronder.

Kempen & Co

29 aug 03 08:58