Amsterdam Oud Zuid


Uitmarkt van 29 tot en met 31 augustus

Op vrijdagavond 29 augustus tot en met zondag 31 augustus wordt de jaarlijkse Uitmarkt gehouden op en rond het Museumplein, Leidseplein en het Max Euweplein. De spits wordt vrijdagavond afgebeten met een daverend programma op het Museumplein. De organisatie van de Uitmarkt verwacht tijdens het Uitmarktweekeinde ongeveer 500.000 bezoekers.

Het grote aantal bezoekers van de Uitmarkt brengt onvermijdelijk drukte met zich mee. Dit heeft een aantal consequenties voor het verkeer rond het Museumplein waardoor er een aantal verkeersmaatregelen noodzakelijk zijn:

* Vanaf vrijdagnacht 29 augustus 24:00 uur tot en met zondagnacht 31 augustus 24:00 uur zijn de Hobbemastraat en de gehele Paulus Potterstraat afgesloten voor alle verkeer. Het hele Uitmarktgebied is dan autovrij. De bussen en trams worden gedurende deze periode omgeleid. Er geldt in de Paulus Potterstraat dan tevens een parkeerverbod.

* Ook in de Jan Luijkenstraat (tussen Stadhouderskade en de Honthorststraat) en de Honthorststraat (tussen Jan Luijkenstraat en de Paulus Potterstraat) is er vanaf vrijdagnacht 29 augustus 24:00 uur tot en met zondagnacht 31 augustus 24:00 uur geen doorgaand verkeer mogelijk

* Vanaf woensdag 27 augustus 08:00u uur tot dinsdag 2 september 24:00 uur wordt de Teniersstraat afgezet tussen Museumplein en de Johannes Vermeerstraat.

* De Teniersstraat is dan afgesloten voor alle verkeer hetgeen betekent dat er ook niet geparkeerd mag worden. De stoep aan de even zijde van de Teniersstraat wordt de gehele periode voor voetgangers vrijgehouden.

* Parkeerplaatsen aan de even zijde van de Johannes Vermeerstraat, tussen de Honthorststraat en de Teniersstraat, worden vrijdag 29 augustus vanaf 09:00 uur buiten gebruik gesteld ten behoeve van de Uitmarkt. Vanaf dit tijdstip tot zondagnacht 24:00 uur, wordt dit gedeelte tevens afgesloten voor doorgaand rijverkeer. Aan het vervolg van de even zijde van de Johannes Vermeerstraat, tussen de Teniersstraat en de Gabriël Metsustraat worden de parkeerplaatsen vanaf zaterdag 30 augustus 06:00 uur tot zondag 31 augustus 24:00 uur buiten gebruik gesteld. De oneven zijde van de Johannes Vermeerstraat maakt geen deel uit van het Uitmarkt gebied en blijft vrij voor doorgaand rijverkeer. Een U-turn ter hoogte van Johannes Vermeerstraat nummer 19 is niet mogelijk.
* Bewoners van de Honthorststraat aan de Paulus Potterzijde van het Museumplein kunnen tijdens de Uitmarkt uitsluitend aanrijden via de Van Baerlestraat, Jan Luijkenstraat en afrijden via de P.C. Hooftstraat. (zij kunnen wél in hun straat parkeren).

Alle betrokkenen zullen hun uiterste best om u zo min mogelijk overlast te bezorgen. Mocht u onverhoopt toch ernstige overlast ervaren, dan kunt u tijdens de Uitmarkt bellen met de mobiele politiepost op het Museumplein (tel: 06-538 76 773).

Voor het programma van de Uitmarkt kunt u terecht op de website: www.uitmarkt.nl.