Nederlandse Spoorwegen

Persbericht
Zwolle, 20 augustus 2003

Makkelijk met de trein naar Lowlands

Vrijdag 29 tot en met zondag 31 augustus 2003

'A Campingflight To Lowlands Paradise 2003' wordt dit jaar gehouden van vrijdag 29 t/m zondag 31 augustus 2003. De organisatie - Mojo Concerts en Loc7000 - verwacht circa 60.000 bezoekers. Om de toeloop naar het festivalterrein Six Flags te Biddinghuizen goed te laten verlopen, adviseert de organisatie alle bezoekers om met het openbaar vervoer te komen. NS zet extra treinen in en Connexxion rijdt vanaf de NS-stations 't Harde en Lelystad Centrum gratis pendelbussen naar het festivalterrein.

Extra treinen naar Lowlands
Lowlandsbezoekers uit de richting Amsterdam en Noord-Holland kunnen het beste met de trein naar station Lelystad Centrum reizen; bezoekers uit andere richtingen naar station 't Harde. Op donderdag 28 augustus zet NS extra treinen in vanaf station Utrecht Centraal via Amersfoort naar 't Harde. Op zondag 31 augustus en maandag
1 september rijden er extra treinen van 't Harde via Amersfoort naar Utrecht Centraal.

Service en informatie
NS richt het parkeerterrein bij station 't Harde vijf dagen in als NS-station, met loketten met pinautomaat en andere stationsfaciliteiten. Op stations 't Harde en Lelystad Centrum zijn alle festivaldagen extra NS-medewerkers aanwezig om service en informatie te geven.

Kaartverkoop
Om op zondag en maandag lange wachttijden bij de loketten te voorkomen, adviseert NS Lowlandsbezoekers om het treinkaartje voor de terugreis al op de heenreis te kopen. Bij alle NS-kaartautomaten zijn treinkaartjes te koop zonder datum, die op de dag van vertrek op station 't Harde kunnen worden afgestempeld.

Voordelig op reis
Houders van een Voordeel-urenkaart, NS OV/Jaar(traject)kaart of OV-studentenkaart hebben als altijd de mogelijkheid om buiten de spits drie personen te laten meereizen met 40% Samenreiskorting. Bij een langdurig Lowlandsbezoek kan het voordelig zijn om met een Zomertoer te reizen. Met deze kaart reizen twee personen drie dagen onbeperkt met de trein door Nederland voor maar E 59. Zomertoer is te koop bij alle NS-kaartautomaten, Postkantoren en Albert Heijn-filialen.

Meer informatie over de treindienst
www.ns.nl
0900-1475 (E 0.35 p.m.)
De speciale Lowlandsfolder bij de NS-Verkooppunten.