Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 29-08-2003 Perberichten district Maastricht / Sittard (JC 10.10u) Vrijdag 29 augustus 2003

District Maastricht / Sittard

Maastricht, alcoholcontrole
Aan de Maasboulevard in Maastricht hield de politie gisteravond en afgelopen nacht een alcoholcontrole. In het totaal werden steekproefsgewijs 32 automobilisten gecontroleerd. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Maastricht, bromfietscontrole
Op de Via Regia in Maastricht, tijdens de middag- en avonduren, hield de politie een bromfietscontrole. In totaal werden 44 bekeuringen uitgeschreven. 21 bromfietsen bleken een te hoge constructiesnelheid te hebben. Het vermogen van de brommers werd gemeten en daarbij bleek dat zij, technisch gezien, harder kunnen rijden dan de toegestane 45 km/uur.
Daarnaast vielen 23 bekeuringen voor respectievelijk het niet dragen van een helm, het negeren van het rode verkeerslicht, snelheidsovertredingen en het niet dragen van een gordel. Een persoon werd aangehouden omdat zij een agent beledigde. Bovendien was deze 16 jarige inwoonster van Maastricht in het bezit van een busje traangas en een klapmes. Beide goederen werd in beslag genomen en tegen het meisje wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake verboden wapenbezit.

Maastricht, hond gebeten
Donderdag 28 augustus omstreeks 17.00 uur wandelde de 39 inwoner van Maastricht met zijn hond (een Golden Retriever) op de Balijeweg in Maastricht. De man zag plotseling twee bull terriers vanuit een woning op zijn hond afkomen rennen. De terriers vielen zonder enige aanleiding de Retriever aan. Een van de bewoners uit de woning volgde de terriers, maar kon de aanval niet voorkomen. Wel lukte het de vrouw één van de honden vast te pakken en de woning binnen te dragen. Bij de andere was meer moeite nodig om hem te stoppen. De wandelaar liet zijn hond onderzoeken door een dierenarts en de Retriever bleek diverse kneuzingen te hebben opgelopen. De politie stelt naar dit incident een nader onderzoek in.

Limbricht, rijden onder invloed
Op de Provinciale weg in Limbricht trok vannacht omstreeks 02.30 uur het rijgedrag van een automobilist de aandacht van een politiepatrouille. Bij het aanspreken van de 35 jarige inwoner van Heerlen roken de agenten dat de man alcoholhoudende drank gedronken had en de daarop opgelegde blaastest bevestigde dit. De verdachte werd aansluitend onderworpen aan een ademanalyse in het politiebureau. De uitslag bleek 1,5 promille (3x de toegestane waarde) te zijn. De man kreeg daarom een rijverbod opgelegd, het rijbewijs ingevorderd en mag zich te zijner tijd verantwoorden voor de rechter.

Geleen, sluwe diefstal
Gistermiddag omstreeks 14.00 uur wist een onbekend gebleven vrouw op een onbewaakt ogenblik een woning binnen glippen aan de Beatrixlaan in Geleen. Wanneer de eigenaresse dit ontdekt, spreekt zij de vrouw aan. De vrouw vraagt vriendelijk om een glas water en of zij een telefoontje mag plegen. De bewoonster stemt daarin toe. Nadat de vriendelijke vrouw de woning weer verlaten heeft en in geen velden of wegen meer te bekennen is, ontdekt de Geleense dat uit haar handtas honderd Euros verdwenen zijn.
De benadeelde kon een goed signalement geven en deed aangifte van deze diefstal bij de politie, die in dezen nader onderzoek doet.