Rijn & Venen 10.30 uur

Utrecht 29-8-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Brommercontrole
ABCOUDE Aan de Amsterdamsestraatweg werden donderdagmiddag tussen 15.30 en 21.45 uur 37 bromfietsers gecontroleerd. Er bleken 27 bromfietsers te zijn opgevoerd. Verder werden er diverse bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet hebben van een certificaat, onverzekerd rijden, teveel geluid produceren, gladde banden en slechte remmen.

Koets valt om
WILNIS Een paard die een koets trok, raakte donderdagmiddag omstreeks 15.30 uur aan de Bovendijk in paniek en kwam ten val. Het paard schrok waarschijnlijk van hekken en stenen die aan de kant van de weg stonden en botste met het hoofd tegen een boom. De 20-jarige en 49-jarige mannen uit Mijdrecht die op de koets zaten, vielen op het fietspad en de koets viel bovenop hem waardoor een van hen gewond raakte aan heup en schouder. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd.
Het paard dat ook gewond raakte, werd opgevangen door omwonenden.

Motorrijder gewond
OUDEWATER - Bij een aanrijding tussen een motor en een personenauto, raakte donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur aan de Willeskop een 28-jarige motorrijder uit Gouda gewond.
De 36-jarige automobilist uit Oudewater reed in de richting van Montfoort toen hij van rijstrook veranderde omdat een vrachtwagen de weg versperde. Toen hij op de rijstrook voor tegemoetrijdend verkeer terecht kwam, reed daar de motorfietser. Motor en auto kwam frontaal in botsing met elkaar.
De motorrijder werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de auto raakte lichtgewond.
De Regionale Verkeersdienst onderzoekt de aanrijding.

Scootercontrole
MAARSSEN - Acht scooterbestuurders werden donderdagmiddag bekeurd bij een controle in Maarssenbroek: twee meisjes (13 en 18 jaar uit Maarssen) en zes jongens (16, 17 en 18 jaar uit Maarssen) . De jeugd kon onder andere geen certificaat tonen, was nog te jong, droeg geen helm en/of hun scooter was opgevoerd.