Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 29-08-2003
Persberichten van vrijdagmorgen 29 augustus 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur.

Verkeersongeval met letsel

BEILEN Donderdagmiddag reed een 33-jarige man uit Deventer met zijn auto over de N381 in de richting van Drachten. Hij haalde daar met hoge snelheid een andere auto in terwijl er een tegenligger naderde. Hoewel de ingehaalde bestuurder krachtig remde om de andere auto te laten invoegen raakte de Deventernaar aan het slingeren. Hij belandde in de berm en raakte daar een aantal bomen. Ter plaatse werd een grote chaos aangericht, de auto werd totaal vernield, de motor lag op enkele meters afstand van de auto. De bestuurder raakte bekneld, zijn 31-jarige broer uit Deventer, die naast hem zat, raakte gewond. Beiden werden naar het WZA overgebracht, de bestuurder werd later op de avond ivm nekletsel naar het AZG overgebracht.

Dodelijk verkeersongeval
BEILEN Donderdagavond reed een 25-jarige motorrijder uit Beilen met hoge snelheid over de Linthorst Homanweg. Een getuige zag zelfs dat het voorwiel los van de grond kwam. Vermoedelijk is hierdoor de bestuurder de controle over zijn motor kwijt geraakt waardoor hij in de berm terechtkwam en tegen een boom botste. Hij werd zwaar gewond overgebracht naar het AZG maar bleek bij aankomst te zijn overleden.

Bestuurders onder invloed
Donderdagmiddag en avond werden op verschillende plaatsen in Drenthe verkeerscontroles gehouden. Tijdens die controles, maar ook gedurende surveillances, werd een groot aantal alcoholovertredingen vastgesteld. EMMEN Een 17-jarige bromfietser uit Erica reed over de Baander en had een promillage van 0,9. Hij kreeg een boete van 75 euro. KLAZIENAVEEN Donderdagmiddag reed een 43-jarige man uit Emmen over de N862 met een promillage van 1,3. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. KLAZIENAVEEN Donderdagmiddag reed een 51-jarige man uit Twist eveneens over de N862. Hij had een promillage van 1,3. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bovendien moest hij nog een boete van 330 euro betalen. Omdat hij dat geld niet bij zich had mag hij 6 dagen zitten. ROSWINKEL Donderdagavond reed een 22-jarige man uit Stadskanaal met zijn auto over de N391. Hij had een alcoholpromillage van 0,9. EMMEN De afgelopen nacht reed een 46-jarige man uit Klazienaveen met zijn auto over de Boermarkeweg met een alcoholpromillage van 1,1. EMMEN Vanmorgen omstreeks 05.00 uur reed een 29-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Hondsrugweg en negeerde een stopteken van een politieauto. Hij verhoogde zijn snelheid en uiteindelijk stopte hij aan de Alpenkraai. Hij stapte uit de auto en rende er vandoor. Agenten wisten hem te achterhalen en bij de aanhouding kwamen zowel de bestuurder als de agent te vallen. Vermoedelijk heeft daardoor de bestuurder een gebroken sleutelbeen opgelopen. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,2. Bovendien had hij een rijontzegging tot juli 2004.
ERM De afgelopen nacht reed een 42-jarige man uit den Haag met zijn auto over het Hostingerend met een alcoholpromillage van 0,7. Hij kreeg een boete van 190 euro.
COEVORDEN Vannacht reed een 51-jarige man uit Coevorden met zijn auto over de Euregioweg. Hij had een alcoholpromillage van 1,1. HOOGEVEEN Donderdagavond reed een 51-jarie man uit Zuidwolde met zijn auto over de Toldijk. Hij had een alcoholpromillage van 1,1. HOOGEVEEN Vannacht reed een 54-jarige man uit Nieuwlande met zijn auto over de Mr Cramerweg. Hij had een alcoholpromillage van 0,9. HOOGERSMILDE Vannacht reed een 26-jarige man uit Hoogersmilde met zijn auto over de Rijksweg. Hij had een alcoholpromillage van 1.

Verkeerscontroles
ASSEN Tijdens een rijdende verkeerscontrole kregen twaalf bestuurders op verschillende plaatsen in Assen een bekeuring omdat zij geen autogordel droegen.

HOLLANDSCHEVELD Van 17.30 tot 20.45 uur werd donderdag een verkeerscontrole gehouden aan het Hoekje. Zeven bestuurders droegen geen autogordel en kregen een bekeuring daarvoor. Ook werden bestuurders bekeurd omdat de auto niet verzekerd was (1), niet handsfree bellen (1), auto zonder APK (1) en geen helm (6). Veel positieve reacties van voorbijgangers.

Gestolen motor
ASSEN Vannacht werd op de vluchtstrook van de A28 tussen de afslagen Assen - Zuid en Assen Centrum een auto aangetroffen met daarin drie personen. Voor deze auto stond een motor met daarbij een persoon. De motor bleek twee dagen geleden gestolen te zijn in Almere. Zowel de bestuurder van de motor als de bestuurder van de auto bleken niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. De vier personen, 15, 16, 17 en 20 jaar en allen afkomstig uit Almere, werden aangehouden. Onderzoek moet ieders betrokkenheid uitwijzen.

Autokrakers aangehouden
DE WIJK Vannacht werden twee man uit Litouwen (26 en 28 jaar) aangehouden toen zij op heterdaad werden betrapt bij het inbreken in een auto aan de Dorpsstraat. Onderzoek moet uitwijzen of zij ook bij andere autokraken betrokken zijn geweest.