Binnensticht 11.00 uur

Utrecht 29-8-2003 - Persberichten district Binnensticht

Tasjesrover aangehouden
DE BILT Een 40-jarige man uit De Bilt is afgelopen week aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere straatroven.

Nadat er in maart van dit jaar drie jongens werden aangehouden die verantwoordelijk waren voor meerdere straatroven in de maanden daarvoor, vonden er tussen april en augustus opnieuw meerdere straatroven plaats. De politie stelde direct weer een onderzoek in. Bij een poging van een straatroof wist een getuige een signalement van de dader, en het kenteken van het verzekeringsplaatje van de bromfiets waar de verdachte zich mee verplaatste, door te geven. Op basis van dit signalement werd verder onderzoek ingesteld. Zo kon afgelopen week de 40-jarie verdachte worden aangehouden. De man heeft niets bekend, maar wordt door de politie verdacht van meerdere berovingen. De man is voorgeleid aan de officier van justitie die besloot snelrecht op de man toe te passen. Dit betekent dat de man vast blijft zitten tot hij voor de rechtbank moet verschijnen. De politie zet het onderzoek naar mogelijke andere daders voort.

Dodelijke aanrijding
WERKHOVEN Op donderdagmiddag vond omstreeks 16.40 uur een aanrijding plaats tussen twee personenwagens op de kruising Van Lynden Van Sandenburgweg Leemkolkweg Korte Zuwe. Een personenauto met een 85-jarige bestuurder en een 73-jarige bijrijder beiden afkomstig uit Driebergen-Rijsenburg kwam vanaf de Leemkolkweg en wilde waarschijnlijk de Provinciale weg oversteken. Op de Provinciale weg voorrangsweg - reed een 20-jarige bestuurder uit Zeist vanuit de richting Wijk bij Duurstede in de richting van Odijk. Deze kon een aanrijding met de overstekende auto niet meer voorkomen en er ontstond een aanrijding. Door de botsing schoot de auto met de twee mannen op de linkerzijkant een droogstaande sloot in. Deze is gelegen naast de Provinciale Weg.

De 73-jarige inzittende overleed korte tijd na de aanrijding aan zijn verwondingen. De man is door het personeel van de ambulance uit het voertuig gehaald. De 85-jarige bestuurder was na de aanrijding nog aanspreekbaar en is per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd. Daar is het slachtoffer korte tijd later overleden.

De 20-jarige bestuurder uit Zeist van de andere auto kwam met de schrik vrij. Zijn auto was ondanks de klap op de kruising blijven staan, maar was total loss. De Regionale Verkeersdienst van de Politie heeft op de plaats van het ongeval een onderzoek ingesteld en zal tevens onderzoek verrichten aan de voertuigen.