Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (29/8)

Tilburg, 29 augustus 2003.

Winkeldiefstal

TILBURG - Gistermiddag om vijf over één hebben agenten aan het Lieve Vrouweplein een 33-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van de diefstal van zeven pakken waspoeder ter waarde van ruim 63 euro. Na verhoor werd de winkeldief met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Bredase meisjes met geprepareerde tas op dievenpad

TILBURG - In een kledingwinkel aan de Heuvelstraat heeft de politie gisteravond rond de klok van acht uur twee 15-jarig Bredase meisjes aangehouden. Die waren met een geprepareerde tas proletarisch aan het winkelen. Een derde meisje wist te ontkomen. Het duo was in het bezit van een geprepareerde tas, die zij zelf gemaakt hadden en gisteravond voor het eerst uit probeerden in de Tilburgse winkel. Zij hadden kleding weggehaald. Na verhoor werden zij weer in vrijheid gesteld. De tas in beslag genomen.

347 bekeuringen bij snelheidscontroles

TILBURG - De politie heeft gisteren met de radar snelheidscontroles gehouden aan de Enschotsestraat en de Ringbaan West. Aan de Enschotsestraat passeerden 757 voertuigen de controlepost en 43 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 77 kilometer per uur terwijl 50 is toegestaan.
Aan de Ringbaan West passeerden 2385 voertuigen de controlepost. Hier reden er 304 te hard. De hoogst gemeten snelheid aan de Ringbaan West was 92 kilometer per uur en ook aan de Ringbaan West geldt een maximum van 50 kilometer.

Asielzoeker buiten zinnen na toegangsverbod

OISTERWIJK - Een 16-jarige asielzoeker raakte gisteravond rond de klok van acht uur buiten zinnen, toen hij op het AZC aan de Scheibaan te horen kreeg dat hij op dit centrum niet langer welkom was en naar Groningen overgeplaatst zou worden. Deze mededeling, die de jongen kreeg naar aanleiding van een vechtpartij, viel bij hem kennelijk in het verkeerde keelgat. Uit protest verwondde de jongen zichzelf zodanig met een stanleymes, dat medische verzorging in een Tilburgs ziekenhuis noodzakelijk was. Daarna werd hij op grond van artikel 2 van de Politiewet aangehouden en ingesloten in een politiecel. Bij de aanhouding was de politie genoodzaakt Pepperspray te gebruiken.

Met heup- en beenletsel naar ziekenhuis

TILBURG - Een Tilburgs meisje, waarvan de leeftijd op dit moment niet bekend is, liep gisteravond rond kwart over acht aan het Pieter Vreedeplein heup- en beenletsel op. Het meisje zat achter op de bromfiets van een 15-jarige jongen uit Tilburg en toen deze een auto, die bestuurd werd door een 28-jarige man uit Tilburg, rechts inhaalde kwamen zij met elkaar in aanrijding. Het meisje kwam hierdoor ten val en werd door de GGD met eerder genoemd letsel naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg gebracht.

Regen maakt einde aan `vrijheid`

GOIRLE - Omdat het kennelijk niet leuk is om buiten te moeten vertoeven als het regent, meldde zich gisteravond rond halftwaalf een 18-jarige jongen uit Ossendrecht zich bij agenten aan de Hovel. De jongen was twee weken geleden weggelopen uit de Rijksinrichting voor jongens in Ossendrecht. Nu het begon te regenen leek het hem niet onverstandig zich te melden bij de agenten. De jongen wordt vandaag weer richting Ossendrecht gebracht.

Gebroken enkel

TILBURG - Vannacht om halftwee troffen agenten, na een telefoontje, op de binnenplaats van het Dienstencentrum aan de Gasthuisring een 34-jarige man uit Tilburg aan. Die was over de poort geklommen en kwam hierbij ongelukkig ten val. De GGD heeft hem met vermoedelijk een gebroken enkel naar het TweeStedenziekenhuis gebracht.

Dronken vrouw

TILBURG - Liggend in de stromende regen vonden agenten vannacht rond halfdrie aan de Paleisring een 22-jarige vrouw. Na onderzoek was de oorzaak snel bekend: overmatig drankgebruik. Omdat de vrouw niet aanspreekbaar was hebben de agenten haar in een politiecel een droog onderkomen verschaft. Als de drank is uitgewerkt krijgt ze een bekeuring voor openbare dronkenschap mee naar huis.

Iets te veel op

OISTERWIJK - Vannacht rond de klok van halfvier hebben agenten aan de Nicolaas van Eschstraat een 37-jarige vrouw uit Haaren aangehouden. De vrouw zat achter het stuur van haar auto en bleek iets te veel gedronken te hebben. Aan het politiebureau blies de vrouw 0.70 promille. Dat leverde haar een boete van 190 euro en een rijverbod van twee uren op.

Bron: Carel Bouman