Politie Groningen

Persberichten vrijdag 29 augustus 2003

Provincie Groningen 29-8-2003 -

Stadskanaal: alcomobilist
Een 22-jarige automobilist uit Gasselternijveen is donderdagavond op de Engelandlaan in Stadskanaal aangehouden voor het rijden onder invloed. De man had veel te diep in het glaasje gekeken en bleek bij het onderzoek aan het politiebureau bijna 2.4 promille alcohol ij zijn bloed te hebben. Tevens bleek dat hij niet voor de eerste keer met alcohol achter het stuur was betrapt Hij had in verband vorige gevallen een ontzegging van de rijbevoeggdheid. Zijn auto was niet verzekerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Rottum: auto in de sloot door auto in de sloot
Een 21-jarige automobiliste uit Warffum is donderdagavond op de Usquerderweg in Rottum op een ongelukkige wijze in de sloot geraakt. Ze reed over genoemde weg toen vanuit tegengestelde richting een politiesurveillanceauto kwam die de optische en geluidssignalen voerde. De politieauto was onderweg naar een melding van een auto in de sloot aan de Knolweg in Rottum, vermoedelijk met letsel.. Bij het zien van de naderende politieauto schrok de vrouw uit Warffum dermate dat ze de controle over haar auto verloor. Vlak nadat de politieauto voor haar de Knolweg was opgereden, dit betreft een zijweg van de Usquerderweg, raakte ze in een slip en kwam met de auto in de sloot terecht. Ze liep daarbij enkele kneuzingen op. Ze is behandeld door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De auto raakte zwaar beschadigd. Het ongeval waar de politieauto naar op weg was bleek bij nader inzien zonder letsel te zijn. De 20-jarige automobilist uit Kantens kwam met de schrik vrij. Hij verloor door onbekende oorzaak de controle over de auto waarna hij in de sloot terechtkwam. De beide ongeluksautos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Winsum: auto tegen boom
Een 31-jarige automobilist uit Kloosterburen is donderdagavond gewond geraakt toen ze met haar auto tegen een boom botste. Het ongeval gebeurde op de N361 bij Winsum. Ze schrok van een overstekende haas, waardoor ze met de auto in een slip raakte. Bij haar in de auto zat een 34-jarige dorpsgenoot. Hij kwam met de schrik vrij. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ze klaagde over haar borstbeen. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Delfzijl: alcomobilist
Een 54-jarige inwoner van Delfzijl is donderdagnacht bekeurd voor het rijden onder invloed in zijn personenauto. Hij werd gecontroleerd op de Oude Schans in zijn woonplaats. Aan het politiebureau bleek dat hij
1.4 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Veelerveen: hennepkwekerij ontmanteld
De politie heeft donderdagmorgen in Veelerveen een hennepkwekerij ontmanteld. In een schuur bij een woning aan de Bovenvenneweg werden drie verschillende compartimenten aangetroffen. In de zogeheten lichtkamer stonden 225 getopte planten en in de donkere kamer 540. In een tussenkamer werden 2688 stekjes gekweekt. De politie heeft de planten en de apparatuur bestaande uit 37 assimilatielampen, transformatoren en 16 ventilatoren meegenomen om deze te vernietigen. Tegen de 60-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: winkeldieven aangehouden
De politie heeft donderdagochtend op de Vismarkt twee mannen uit Groningen in de leeftijd van 29 en 31 jaar aangehouden voor diefstal uit een schoenenwinkel. Het duo werd op heterdaad betrapt bij het stelen van een paar schoenen. De oudste van de twee kon door personeel direct worden staande gehouden. De jongste van de twee zette het vervolgens op een lopen. Tijdens zijn vlucht gooide hij twee tassen weg. Buiten de winkel werd de vluchtende winkeldief door een personeelslid van de schoenenwinkel achterhaald. Beide winkeldieven werden vervolgens overgedragen aan de politie. De verdachten waren in het bezit van twee geprepareerde tassen. In de tassen werden twee paar schoenen aangetroffen. Het dus werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar het tweetal.

Groningen: politie houdt autodieven aan
Op de Oosterhamrikkade heeft de politie donderdagochtend een 52-jarige man uit Groningen en 39-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor diefstal van een auto. Surveillerende politieagenten zagen het voertuig rijden en wisten zij dat de auto twee dagen eerder was gestolen vanaf de Grote Kruisstraat. Het duo kon na controle worden ingerekend. Beiden werden ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. De auto zal worden terggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Groningen: verkeerscontrole
De politie heeft donderdagmiddag op de Osloweg een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 830 voertuigen gecontroleerd. In 34 gevallen droeg de autobestuurder geen gordel. Drie bromfietsers droegen geen helm en twee bestuurders waren niet in het bezit van een bromfietscertificaat. In alle gevallen werd een bekeuring uitgereikt. De controle duurde drie uren.

Groningen: snelle rijders raken rijbewijs kwijt
De politie heeft donderdagavond op de Plataanlaan twee autobestuurders bekeurd voor te hard rijden. Een 36-jarige man uit Groningen reed maar liefst 144 km/uur, waar een snelheidslimiet geldt van 70 km/uur. Hij reed hiermee 74 km/uur te hard. De Stadjer moet zijn rijbewijs inleveren. Ook werd zijn auto vanwege de forse snelheidsovertreding in beslag genomen. Een 48-jarige man uit Middelstum reed op dezelfde locatie 125 km/uur. Hij reed zodoende 55 km/uur te hard. De Middelstummer moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt tegen beide snelle rijders proces-verbaal op.

Groningen: Arnhemmer aangehouden voor graffiti
De politie heeft donderdagnacht in de Oosterstraat een 21-jarige man uit Arnhem aangehouden voor het bekladden van een kozijn van een woning. De Arnhemmer had met een markeerstift op het betreffende kozijn geschreven. In een jaszak troffen de politieagenten de markeerstift aan. Tegen de Gelderlander wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten.

Groningen: winkeldief aangehouden
De politie heeft donderdagavond in het Oosterpark een 33-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De Stadjer had vanuit een kledingwinkel aan de Oude Ebbingestraat een leren jas hebben weggenomen. Surveillerende agenten troffen de verdachte aan in het park. Bij de man lag een een leren jas en een fototoestel. Ook was de verdachte in het bezit van een gebruikershoeveelheid verdovende middelen. De Stadjer werd ingerekend en voor nader onderzoek ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: alcomobilist rijdt door na aanrijding
In een woning aan de Laan van de Vrijheid heeft de politie donderdagnacht een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed. De man had een kwartier eerder op de Donderslaan een geparkeerd voertuig aangereden en had vervolgens de plaats van het ongeval verlaten. Een alerte getuige kon de politie waarschuwen en het kenteken van de doorrijder doorgeven. Ook wist hij welke woning de automobilist was ingegaan. De Stadjer werd in de betreffende woning aangehouden. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 0,8 promille in zijn bloed had. Daarnaast beschikte de man niet over een rijbewijs. Voor alle feiten maakt de politie tegen hem proces-verbaal op. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: Stadjer aangehouden voor inbraken in schuren De politie heeft donderdagnacht in een schuur een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraken in drie schuren aan de Oliemuldersweg. De Stadjer werd na onderzoek in een van de schuren aangetroffen. Ook bleek dat twee andere schuren waren opengebroken. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: Stadjer aangehouden voor vernieling en huisvredebreuk De politie heeft donderdagnacht op de Laan van de Vrijheid een 38-jarige man uit de stad aangehouden voor vernieling en huisvredebreuk De man had onenigheid met zijn ex gekregen. Toen zij de deur niet voor hem wilde openen, trapte hij de voordeur in en vernielde hij vervolgens een tweede deur. De man kon bij de woning van zijn ex worden ingerekend. Hij bekende de strafbare feiten. Na verhoor werd hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.