Politie Zeeland



Z-6102-2003 MILIEU EXPOSITIE IN BEZOEKERSCENTRUM EMMADORP


Politie Zeeland heeft in samenwerking met vele andere diensten en organisaties een expositie ingericht in het bezoekerscentrum van het Zeeuws Landschap in Emmadorp (ZVl.) De expositie loopt van 1 september tot en met 31 oktober 2003 en is dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur (behalve op maandag) te bezichtigen.
De expositie geeft een beeld van de zeer vele en complexe milieuonderwerpen waarmee de diensten en organisaties zich qua toezicht, handhaving en vergunningverlening bezig houden. Hiermee sluit deze expositie ook goed aan op de vaste expositie van het Zeeuws Landschap over het natuurreservaat "het verdronken land van Saeftinghe" in het bezoekerscentrum.

Veel actuele foto's verluchtigen de expositie. Er wordt o.a. aandacht besteed aan geluidsoverlast en geluidsmeting, ontgronding, ruimtelijke ordening, waterkwaliteit, lozingen, bestrijdingsmiddelen, jacht en visserij en vogelbescherming.

Naast politie Zeeland werken de Waterpolitie en de Dienst Luchtvaart van het Korps Landelijke Politiediensten, de gemeente Hulst, de provincie Zeeland, het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen, Rijkswaterstaat Zeeland, Ministerie van VROM, de Zeeuwse jachtopzichters en de Zeeuwse Milieu Federatie aan de expositie mee.


Z-6103-2003 AANHOUDING VOOR HET DOEN VAN VALSE AANGIFTE

Twee personen die begin dit jaar aangifte deden van een woninginbraak in Overslag zijn donderdag aangehouden.
De twee; een 29-jarige inwoonster uit de gemeente Terneuzen en een 32-jarige inwoner uit Terneuzen hadden de woninginbraak in scène gezet en de verzekering opgelicht voor een aantal duizenden euro''s.


W-6104-2003 EENZIJDIG ONGEVAL

Op de Kadetweg in Vrouwenpolder vond donderdag rond 15.40 uur een eenzijdig ongeval plaats.
Een 76-jarige automobilist uit Vlissingen kwam door onbekende oorzaak in de berm terecht en belandde op zijn zijkant in de sloot.
De bestuurder kwam met de schrik vrij. De auto is aan de voorzijde flink beschadigd.


O-6105-2003 RIJDEN ONDER INVLOED

Op de Grindweg in Tholen is afgelopen nacht een 29-jarige automobilist uit Tholen aangehouden voor rijden onder invloed.
Hij had 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en kreeg een rijverbod van 7 uur en een dagvaarding.
Op de Oude Moolweg in Renesse is een 29-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland aangehouden.
Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een dagvaarding.


---- --