Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 augustus 2003

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanrijding letsel

Motorrijder bij inhaalmanoeuvre onderuit

Haaksbergen

Donderdagmiddag 28 augustus, omstreeks 17.45 uur, stond een 60 jr. automobilist uit Haaksbergen, voorgesorteerd op de Enschedesestraat in zijn woonplaats. Hij gaf richting aan om linksaf naar een tankstation te rijden. Op het moment dat hij linksaf sloeg, werd hij ingehaald door een 45 jr. motorrijder ook uit Haaksbergen. Deze laatste reed tegen de auto van de 60 jr., waardoor hij kwam te vallen. Met hoofdletsel is hij door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (bps: 03-113708)

Rijden onder invloed

Bromfietser met 1.92 promille door rood licht

Enschede

Surveillerende politiemensen, constateerden donderdagavond 28 augustus, om ongeveer 23.00, dat een bromfietser op de kruising Zuiderval / Wethouder Beversstraat, door het rode verkeerslicht reed. Hij, een 32 jr. man uit Gronau, werd gecontroleerd, waarbij bleek dat hij behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken. Hij werd aangehouden en de ademanalyse aan het bureau wees 1.92 promille uit. Pv wordt opgemaakt. (bps: 03-113809)

Aangehouden met verkeersborden

Twee personen aangehouden met straatmeubilair

Enschede

Vrijdagmorgen 29 augustus, om ongeveer 04.55 uur, zagen politiemensen op de Parkweg ter hoogte van de Stadsmatenstraat, twee jongens lopen met ieder een verkeersbord met onderbord. Het betroffen zogenaamde verbodsborden om in te rijden met op het onderbord de tekst dat het niet gold voor stadsbussen. De borden bleken meegenomen te zijn vanaf de Tromplaan, ter hoogte van de Hogeschool. Beiden, Hengeloers van 20 jaar, zijn aangehouden en voor de rest van de nacht aan het bureau opgesloten. In de loop van de vrijdag zijn ze afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-113846)

Aanhoudingen na mishandeling

Twee mannen aangehouden, zaak ambtshalve vervolgd

Enschede

Donderdagmiddag 28 augustus, om ongeveer 15.55 uur, wordt gemeld dat op de galerij op de dertiende verdieping van een flatgebouw aan de Espoortstraat in Enschede, een gewonde man lag. Ter plaatse werd een man aangetroffen die een bloedende hoofdwond had en niet aanspreekbaar was. Uit een eerste onderzoek bleek het te gaan om een 41 jr. Enschedeer. Toen ambulancepersoneel kwam om hem over te brengen naar het ziekenhuis, begon hij weer te praten en gaf aan dat hij met een soort knuppel op zijn hoofd was geslagen. Ook gaf hij aan wie de daders waren en het bleek toen dat een van de twee in het flat woonde. Hierop werden in die betreffende woning twee personen, een 39 jr. Enschedeer en een 40 jr. Almeloer, aangehouden als verdacht van de mishandeling. Beiden werden overgebracht naar het bureau, waar de 39 jr. vertelde dat er inderdaad was geslagen en wel met een golfclub. Deze golfclub werd even later in de woning aangetroffen met daarop bloedsporen. Beide aangehouden personen zijn in verzekering gesteld en opgesloten. Tegen de avond kwam de 41 jr. vanuit het ziekenhuis naar het hoofdbureau gewandeld, tot grote verbazing van de politiemensen. Hij had een hele rij hechtingen in zijn hoofd en deelde mede dat hij ook geen aangifte wenste te doen. Navraag bij het ziekenhuis leerde dat hij had geweigerd een hersenscan te laten maken en op het ziekenhuis een formulier had getekend, waarin hij verklaarde op vrijwillige basis, met alle risico's van dien, het ziekenhuis had verlaten. Besloten werd, ondanks het feit dat de 41 jr. geen aangifte wenste te doen, de zaak, gezien de ernst van de mishandeling, toch ambtshalve te gaan vervolgen. Onderzoek gaat dan ook voort. Over de aanleiding van het geheel is nog niets verder bekend. (bps: 03-113694)

Aanhouding na openlijke geweldpleging

Een persoon al aangehouden, twee anderen nog voortvluchtig

Enschede

Vrijdagmorgen 29 augustus, om ongeveer 02.10 uur, werd gemeld dat op de hoek Stadsgravenstraat / Bolwerkstraat in Enschede, een vechtpartij was geweest. Bleek dat twee personen, Enschedeers van 21 en 23 jaar, zonder enige aanleiding klappen hadden gehad van en drietal jongens. Signalementen werden doorgegeven en deze drie waren even daarvoor door surveillerende politiemensen gezien. Op de Hoge Bothofstraat in Enschede, werden ze weer aangetroffen en bij het zien van de politieauto gingen twee van de drie er vandoor en verdwenen een woonwijk in. De derde, een 19 jr. Enschedeer, kon worden aangehouden. Hij werd door de 21 en 23 jr. voor de volle 100% herkend als een van de drie die had geslagen. De 19 jr. is aan het bureau voor de rest van de nacht opgesloten. Een onderzoek naar de beide anderen heeft nog niets opgeleverd. (bps: 03-113830)

Gewond bij waterskiën

16 jr. meisje valt en loopt open beenbreuk op

Enschede

Donderdagmiddag 28 augustus, om ongeveer 14.45 uur, werd gemeld dat op de waterski baan van het recreatiepark het Rutbeek in Enschede, een meisje was gevallen en gewond was geraakt. Bleek te gaan om een 16 jr. Enschedees meisje die bij het waterskien was gevallen, waarbij het touw om haar been was geslagen. Ze werd uit het water gehaald en met een open beenbreuk door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 03-113582)


---- --