UNETO-VNI

Lobby installatiebranche succesvol

UNETO-VNI verheugd over kabinetsvoornemen aanpassing fiscale bijtelling bestelauto's

Ondernemersorganisatie UNETO-VNI is verheugd over het kabinetsvoornemen om woon-werkverkeer vanaf volgend jaar aan te merken als zakelijk verkeer. De 'bestelbusproblematiek'in de branche lijkt daarmee te worden opgelost. De bestaande regeling heeft geleid tot grote onrust en verontwaardiging in de branche.

Privé-kilometers
De fiscale bijtelling voor bestelauto's vormt een doorn in het oog van ondernemers in de installatiebranche. Sinds 1 januari 2002 krijgen werknemers van installatiebedrijven een fiscale bijtelling voor het rijden van en naar het werk in een bestelauto van de zaak. Een deel van de woon-werk kilometers wordt op dit moment als privé-verkeer aangemerkt. Veel werknemers die een bestelauto stand-by moeten hebben, gingen door de regeling extra belasting betalen. Het overgrote deel van de werknemers in de installatiebranche heeft de beschikking over een bestelauto van de zaak.

Tevredenheid
De bestaande regeling zorgt binnen veel installatiebedrijven voor een grote administratieve lastendruk, een lager serviceniveau naar de klant en grote organisatorische problemen. Onder het motto 'Fiscale bijtelling op de helling' heeft UNETO-VNI tot in de Tweede Kamer actie gevoerd om de regeling van tafel te krijgen. Met het voornemen om het woon-werkverkeer voortaan als volledig zakelijk aan te merken komt het kabinet nu tegemoet aan de wensen van de bij UNETO-VNI aangesloten leden.

////einde persbericht////