BedrijfsautoRAI

29-08-2003

2003 in teken van 25 jaar Hyundai in Nederland

Hyundai is dit jaar 25 jaar vertegenwoordigd in Nederland. Importeur Greenib Car viert dat met jubileumversies van een reeks modellen: in het voorjaar waren dat de Silver Editions, gedurende de zomermaanden de Sun & Fun uitvoeringen en dit najaar zijn dat de Twenty-five Editions. De kenmerken zijn duidelijk: veel uitrusting voor een feestelijke prijs. Hyundai trakteert de kopers letterlijk op klinkend voordeel.

In 25 jaar tijd is het Koreaanse merk enorm gegroeid. Er is een geweldig, breed programma, dat bij de personenautos loopt van de compacte Atos tot aan de luxe toplimousine XG. En bij de bedrijfsautos van de H 200 Chassis-Cabine tot aan de luxe 4WD-krachtpatser Terracan Van. Deze laatste is er trouwens ook op geel kenteken.

De groei in verkopen is zomogelijk indrukwekkender dan het alsmaar uitdijende gamma; ook in de drukke bedrijfswagenmarkt. In 2002 verkocht Hyundai in Nederland ruim twaalfduizend personenautos en kozen bijna drieduizend zakelijke rijders voor een bedrijfswagen van Hyundai.

Groeispurt
Dit jaar maakt Hyundai een groeispurt. Het marktaandeel in de eerste helft van 2003 kwam uit op een indrukwekkende 3,28 procent (personenautos en bedrijfswagens) Ter indicatie: over 2002 was dit gecombineerde marktaandeel 2,49 procent. De opwaartse lijn is dus duidelijk zichtbaar. Wanneer Hyundai deze marktpositie vasthoudt, levert het dit jaar ruim 18.000 autos af.

De Getz is verantwoordelijk voor meer dan eenderde van alle Hyundai-verkopen in ons land, maar ook andere modellen als de Matrix en Atos scoren goed. Wereldwijd ziet 2003 er eveneens zonnig uit voor Hyundai. Zo steeg de totale export over de eerste zes maanden maar liefst 21,8 procent ten opzichte van 2002. Ook de totale wereldwijde verkopen vertonen een forse stijging. Met 842.994 verkochte autos plust Hyundai ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar maar liefst 4,9 procent.

Op dit moment heeft Hyundai Twenty-five Editions van de H 200, Santa Fe, Matrix en Trajet. Ze zijn getooid met vele opties, zoals een audio- en / of dvd-systeem. Greenib Car biedt de pakketten aan voor zeer geringe meerprijzen, waardoor kopers voordeel van vaak duizenden euros hebben. Bij de Trajet loopt dit voordeel maar liefst op tot 3.240 euro. De H 200 is een van de voordeligste bedrijfsautos in het lichte segment en doordat de koper een feestelijke korting op de aanschafprijs van de Twenty-five Edition krijgt, is hij nu nóg aantrekkelijker!

Hyundai H 200 krachtiger dan ooit
De Hyundai H 200 is een gewilde partner in het midden- en kleinbedrijf. Hij voorziet daar uitstekend in de behoefte om op een vooral betaalbare manier veel werk te verrichten. Hyundai heeft deze bedrijfsauto eerder dit jaar naar een hoger plan getild door hem uit te rusten met ultramoderne direct-ingespoten dieselmotoren. Hij kan daarmee de concurrentie van de toppers onder de lichte bedrijfsautos aan voor een prijs die veelal beduidend lager ligt. Als Twenty-five Edition is hij al te koop vanaf 11.995,- exclusief BTW.

Door de schuin achterover liggende voorruit komt de H 200 zeer gestroomlijnd over. In het interieur is veel bergruimte: wegenkaarten, telefoon, afval en allerlei andere kleinigheden zullen dus geen eigen leven leiden in het interieur, maar kunnen netjes worden opgeborgen. De bestuurder zit op een ergonomisch verantwoorde stoel die zeer uitgebreid verstelbaar is.

Het leveringsprogramma is eerder dit jaar enorm uitgebreid. Er is keuze uit een korte of een lange wielbasis. Achter zijn naar opzij openklappende deuren mogelijk of een achterklep die omhoog opent. Het laadvolume loopt van 4,0 tot 5,7 m3 en het laadvermogen van 1.234 tot
1.324 kg.

Er is ook een uitvoering met dubbele cabine. Voorin zijn twee of drie zitplaatsen mogelijk. Dit is nog steeds een zeer bruikbaar concept voor veel bedrijven in het MKB, die hierdoor een gezins- én bedrijfsauto ineen hebben. Voor aannemers en overheidsdiensten is de H 200 Chassis-Cabine ideaal. Hij is volledig naar eigen voorkeur te transformeren tot kipper, pick-up of auto met glasstellage. Met deze uitvoering kan de koper in feite alle kanten op, waarbij Hyundai uiteraard talrijke transportoplossingen op maat biedt. Voor het personenvervoer is er een versie voorzien van maar liefst negen zitplaatsen.

Voordeligste
De Hyundai H 200 TCi behoort momenteel tot de voordeligste aanbiedingen in het bedrijfsautosegment tussen 90 en 110 pk. Hij heeft een trekvermogen van 2.000 kg aanhangwagengewicht (geremd). De 2.476 cc metende krachtbron die in de 2.5 TCi voor de aandrijving zorgt, telt vier cilinders en is voorzien van een turbolader en een intercooler. De turbodiesel levert bij 3.800 tpm een vermogen van 100 pk en het koppel bedraagt een riante 225 Nm bij 2.000 tpm. Mede hierdoor biedt de H 200 TCi de souplesse en kracht die bij andere merken slechts voor veel meer geld verkrijgbaar zijn. De prestaties zijn absoluut concurrerend: de topsnelheid is 148 km/u en de acceleratie van 0 naar 80 km/u duurt niet meer dan 15,5 seconden (lange wielbasis en dubbele cabine 15,7 sec.). Het brandstofverbruik van de direct ingespoten dieselmotor ligt gemiddeld op 9,6 liter per 100 gereden kilometers.

Krachtigste
De H 200 2.5 CRDi Power Van behoort tot de krachtigste in zijn segment. Hij heeft een zestienkleppen dieselmotor met common-rail inspuiting. Deze levert een maximaal vermogen van niet minder dan 140 pk bij 3.800 tpm. Het koppel is met 314 Nm bij 2.000 tpm nog indrukwekkender. De Hyundai H 200 2.5 CRDi accelereert van 0 naar 80 km/u in 12,7 seconden en haalt een topsnelheid van 161 km/u. Het brandstofverbruik bedraagt gemiddeld 8,7 liter per 100 km.

Uitrusting
Standaard is elke H 200 uitgerust met onder meer getint glas, een verwarmbare achterruit, startblokkering, een volledig tussenschot, bumpers in de carrosseriekleur en in hoogte verstelbare hoofdsteunen. De uitvoering Luxe heeft als extra een bestuurdersairbag en elektrisch verstelbare buitenspiegels. Daarnaast omvat de uitrusting nog elektrisch bedienbare ramen vóór, centrale deurvergrendeling, wis/wasinstallatie op de achterruit en aparte voorstoelen met armsteun (alleen versie met dubbele cabine). De Power Van Airco biedt daarbij ook nog een airbag voor de passagier, ABS, airconditioning, lichtmetalen wielen en mistlampen vóór.

Service en onderhoud
Voor de H 200 hanteert Hyundai een uitgebreid garantiepakket dat bestaat uit een mobiliteitsgarantie en een driejarige fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking. Het geheel kan worden aangevuld met een ROB-contract met een gunstige vaste prijs voor reparaties, onderhoud en banden (ROB) dat dus de running costs beperkt. Het onderhoudsinterval voor de H 200 2.5 TCi ligt op 15.000 km en bij de H 200 2.5 CRDi is dat - dankzij de hypermoderne common rail technologie
- zelfs vastgesteld op 22.500 km. Dit alles maakt de Hyundai H 200 prijstechnisch zeer interessant en de combinatie met zijn prima uiterlijk, krachtige motoren en comfortabele rijgedrag zorgt ervoor dat de H 200 een auto is waar je als ondernemer niet omheen kunt.

H 200 Twenty-five Edition feestelijk aanbod
Alle varianten van de Hyundai H 200 zijn momenteel leverbaar als Twenty-five uitvoering. Deze speciale jubileumuitvoering - de Nederlandse Hyundai-importeur Greenib Car is dit jaar namelijk 25 jaar actief met het merk op de Nederlandse markt - biedt al het goede van de H 200 en meer. Op één punt wijkt een Twenty-five echter af van de normale H 200, en dat is de prijs. De H 200-modellen in Twenty-five uitvoering zijn namelijk tot wel 1.400 euro voordeliger. De absolute topper is de H 200 CRDi Twenty-five Dubbele Cabine Luxe.

De Hyundai H 200 is een veelzijdige bedrijfswagen die voor een breed scala aan werkzaamheden kan worden ingezet. Zware klussen, lange ritten, het vervoer van drie tot zes passagiers: nergens raakt hij van over zijn toeren. Voor elke ondernemer is er de ideale H 200. Deze bedrijfsauto is immers leverbaar met korte en lange wielbasis of als dubbele cabine uitvoering. Bij de Hyundai-dealer zijn alle varianten van de H 200 momenteel verkrijgbaar als Twenty-five uitvoering. In deze uitvoering beschikt de H 200 over alle bekende eigenschappen, zoals een krachtige motor, een groot laadruim en een modern design. Daar komt echter een voordeel bij dat kan oplopen tot wel tot 1.400 euro ten opzichte van een normale H 200. Er is al een H 200 Twenty-five te koop voor 11.995 euro excl. BTW.

Voordelige kracht
Maar dat is nog niet alles. Hyundai introduceert ook de H 200 2.5 CRDi Twenty-five Dubbele Cabine Luxe. Deze, geheel nieuwe, variant beschikt over de nodige luxe en over een hypermoderne common-rail dieselmotor. Standaard is deze H 200 al voorzien van onder meer een bestuurdersairbag, centrale deurvergrendeling, elektrisch bedienbare ramen en elektrisch verstelbare buitenspiegels. De 2,5-liter CRDi-motor is bijzonder krachtig. Bij slechts 2.000 tpm levert hij al een koppel van 314 Nm. Dankzij dit hoge koppel heeft de H 200 een maximum geremd aanhanggewicht van maar liefst 2.000 kilo. Het nuttig laadvermogen bedraagt 1.234 kilo. En dat ook zon uiterst krachtige bedrijfsauto niet duur hoeft te zijn, wordt wederom bewezen door de Hyundai-dealer. Hij biedt de H 200 2.5 CRDi Twenty-five Dubbele Cabine Luxe namelijk te koop aan voor 15.995 euro exclusief BTW.

Made in Europe productie H 200 in Turkije
Hyundai verlegt de productie meer en meer naar de afzetmarken. Dat geldt in het bijzonder voor de H 200, die sinds medio dit jaar van de band rolt in een nagelnieuwe fabriek in Turkije: Hyundai Assan Otomotive. De bedrijfsauto is hiermee gelijk meer toegespitst op Europa, waar de vraag naar dieselmotoren bijzonder groot is. Hyundai antwoordt hier haarscherp op met twee moderne dieselmotoren: 2.5 TCi en 2.5 CRDi.

De fabriek in Turkije is in grootte de derde productiefaciliteit van Hyundai buiten Korea. Er werken 1.500 medewerkers in deze fabriek (gelegen in Izmit, circa honderd kilometer ten zuiden van Istanbul. Dit jaar mikt Hyundai Assan Otomotive op een productie van 30.000 personenautos en bedrijfswagens voor de lokale markt, de Europese markt, het Midden-Oosten en een aantal Afrikaanse landen. Men verwacht in de komende jaren door te groeien naar een productie van 60.000 eenheden.

Hyundai heeft weloverwogen gekozen voor Turkije. Het land heeft een lange historie in de productie van autos. Er zitten dan ook talrijke toeleveranciers voor de automobielbranche. Verder zijn er veel goed opgeleide vakmensen te vinden. In de Turkse autofabriek, waar de H 200 nu van de band rolt, zijn de afgelopen jaren flinke bedragen (180 miljoen euro in 2002) geïnvesteerd om de productie, kwaliteit en efficiency op een zo hoog mogelijk peil te brengen. De fabriek is uiterst modern en efficiënt opgezet. Het blijkt uit de ISO-9002-certificering. In het bedrijfsleven is ISO 9002 dé standaard voor een organisatie waarin dienstverlening en kostenbeheersing hand in hand gaan.

Hyundai compleet in bedrijfsautos uitgebreid gamma Transport is maatwerk. Ondernemers willen autos die qua mogelijkheden, uitrusting en inrichting aansluiten bij hun activiteiten. Als toonaangevende producent van bedrijfsautos heeft Hyundai zijn gamma sterk verbreed. Het leveringsprogramma loopt van naar grijs kenteken omgebouwde personenautos als de Terracan Van, Santa Fe Van en Highway Van (Trajet) tot aan Chassis-Cabine versies van de H 200.

H 200 SWB (korte wielbasis)
De H 200 SWB heeft een krachtige en economische 2,5-liter turbodieselmotor met intercooler. Met zijn 100 pk maximum vermogen en een trekkracht van 225 Nm bij 2.000 tpm levert hij ruim voldoende kracht voor de meest uiteenlopende karweien, zoals het trekken van aanhangers tot 2.000 kg. De wielbasis bedraagt 2.810 mm en de totale lengte komt aan 4.695 mm. Het laadvolume bedraagt 4,6 m3. Er is te kiezen uit de uitvoeringen Basis en Luxe. Bovenop de toch al royale uitrusting van de Basis heeft de versie Luxe nog zaken als centrale vergrendeling en elektrisch te bedienen ramen en buitenspiegels. Ook is er dan een toerenteller aan boord.

H 200 LWB (lange wielbasis)
De lange versie van de H 200 heeft een wielbasis van 3.080 mm en een totale lengte van 5.035 mm. Verder is bij de H 200 LWB te kiezen voor een enkele of een dubbele cabine. In het eerste geval bedraagt het laadvolume 5,7 m3 en in het tweede geval 4,0 m3. De Power Van is eveneens gebaseerd op de LWB en beschikt over de 140 pk sterke
2.5-liter CRDi-motor. Deze diesel heeft vier kleppen per cilinder, een turbo, een intercooler en directe brandstofinspuiting (common-rail). Het koppel bereikt een immense 314 Nm bij 2.000 tpm. Ideaal voor gebruik bij taxibedrijven zijn de personenbussen die op basis van de H 200 zijn ontwikkeld. Verder kan iedere H 200 individueel worden ingericht. Te denken valt daarbij aan een uitschuifbare werkbank, afsluitbare buizenkoker of een imperiaal met ladderrol.

H 200 Chassis-Cabine
De H 200 Chassis-Cabine biedt uiteenlopende mogelijkheden voor opbouw. Zo biedt de H 200 plaats aan afzetbakken zoals deze tegenwoordig veel worden gebruikt in krappe binnensteden. Het tijdverlies bij laden en lossen wordt hiermee tot een minimum beperkt. Ook is een opbouw op het chassis mogelijk die geheel is afgestemd op de te vervoeren materialen. Maatwerk dat aan de specifieke eisen van iedere eigenaar voldoet. Voor de aandrijving zorgt een 2,5-liter turbodiesel met intercooler van 100 pk. Hyundai heeft ook een universele Pick-up op basis van de H 200 Chassis-Cabine. Hij onderscheidt zich van de doorsnee modellen door de behoorlijk grote laadbak die moeiteloos een flinke aanhanger kan vervangen en daarmee treffend inhoud geeft aan het motto van de Chassis-Cabine variant: de H 200 laadt alles achter zich.

Highway Van
De Highway Van maakt alweer een aantal jaren deel uit van het bedrijfsautogamma van Hyundai. Als afgeleide van de Trajet schittert hij door de combinatie van hoog comfort, prima prestaties en een flink laadruim van 3 m3 (Highroof variant zelfs 3,1 m3). Daarmee is het dé ideale auto voor koerierswerk of voor vlot transport van licht bestelwerk. Er zijn drie motoren beschikbaar: een viercilinder benzinemotor van 2,0 liter (136 pk), een 2,7-liter V6 automaat benzinemotor (170 pk) en een 2.0-liter turbodiesel met common-rail inspuiting (112 pk). Deze laatste is er ook in combinatie met een automatische transmissie. De Highway Van valt op door de concurrerende prijs. Hij is er al vanaf 16.545,- en dat is véél auto voor een lage prijs.

Terracan Van
4WD-autos zijn razend populair bij mensen die b.v. paardentrailers willen trekken. De Terracan Van is een stoere spits in deze klasse met voortreffelijke 4x4-capaciteiten. Hij heeft een luxe, comfortabele uitrusting. De Terracan Van is leverbaar in diverse uitvoeringen. Zo is er een uitvoering met een volledig tussenschot en een uitvoering met een verhoogd dak (Highroof) en een laag tussenschot. Dankzij de laadruimte van 2,4 m3 (Highroof 2,5 m3) en het geremd aanhangwagengewicht tot 2.800 kg is de Terracan Van met recht een luxe werkpaard, mede dankzij de oersterke 2.9-liter CRDi common-rail dieselmotor met een vermogen van 150 pk bij 3.800 tpm en 333 Nm koppel bij 2.000 tpm. Met zijn prijs vanaf 22.175,- exclusief BTW staat deze vierwielaangedreven krachtpatser ook in financiële zin zijn mannetje in het topsegment. Hij doet bepaald geen aanslag op het budget.

Santa Fe Van
De Santa Fe Van is ideaal voor bedrijven die een sterke indruk willen maken en die waarde hechten aan prestaties, luxe uitrusting en representativiteit. De Santa Fe Van is uitgerust met een verhoogd dak waardoor er een laadruimte (ruim 1,7 m3) ontstaat die kan wedijveren met die van een kleine bestelwagen. Er is te kiezen uit de benzinemotoren 2.0i (134 pk), 2.4i (145 pk) en 2.7i V6 (179 pk). Deze laatste is gekoppeld aan een automatische transmissie. Verder is een
2.0 CRDi common-rail dieselmotor beschikbaar die 112 pk levert. De 2.0i versie heeft voorwielaandrijving, de overige versies beschikken over vierwielaandrijving, waarbij bij de 2.0 CRDi ook leverbaar is met 2WD. De prijzen beginnen bij 19.895,- exclusief BTW (vanaf 1 september 2003).