Programmabureau Advies Overheid.nl

Website provincie Fryslan vernieuwd

Met een nieuwe website wil de provincie Friese burgers, bedrijven en andere doelgroepen nog beter bedienen met informatie en interactiemogelijkheden. Vandaag is de nieuwe website van de provincie Frysln de lucht in gegaan. Een nieuwe vormgeving en een nieuwe structuur vergemakkelijken het zoeken op de site. De bezoeker kan zijn weg vinden via de ingangen 'Op pad in Frysln', 'Leven in Frysln', 'Ondernemen in Frysln' en het 'Digitaal Provinsjehs'.

De eerste drie thema's geven de bezoeker algemene informatie en verwijzingen naar andere websites. In het digitaal provinsjehs zijn onderwerpen ondergebracht die specifiek voor de provinciale organisatie zijn, zoals statenstukken, provinciale bekendmakingen en rapporten.

Nog een vernieuwing zit in de volledig geautomatiseerde wekelijkse nieuwsbrief, waarop iedereen zich gratis kan aanmelden. Naast het Laatste nieuws, bekendmakingen en verwijzingen naar statenstukken worden daar binnenkort ook vacatures in bekend gemaakt.

Sinds het begin van de website, in januari 1999 is het aantal bezoekers van de provinciale website meer dan verviervoudigd. Bezochten in 1999 nog 43.000 mensen de site, in 2002 had de Friese site 174.000 bezoekers. Circa 80% hiervan is afkomstig uit Nederland. De bestaande engels- en duitstalige info is daarom uitgebreid. Nieuw is dat nu ook informatie in het Frans wordt aangeboden. Daarnaast blijft de keuzemogelijkheid om de site in het Nederlands, Fries, Duits of Engels te bezoeken.
(Persbericht provincie Fryslan)

www.ictu.nl