Pensioen- & Verzekeringskamer (PVK)

Keywords: pensioen en verzekeringskamer, verzekeringskamer, pensioenen, verzekeringen, financiële, toezichthouder, toezichthoudende, instantatie, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, verzekeraars, verzekeringsmaatschappij, pensioenfonds, nederland, oude, polissen, pensioenrechten, persbericht, NIPO, financiële sector, consumentenorganisaties, Stichting Toezicht Effectenverkeer, de Nederlandsche Bank, Minister van Financiën, financiële producten

#start

Persbericht

Datum: 29 augustus 2003
Onderwerp: Aanvullende informatie brief aan pensioenfondsen 30 september

De Pensioen- & Verzekeringskamer (PVK) heeft naar aanleiding van recente publicaties een brief gestuurd aan alle pensioenfondsen. In de brief wordt benadrukt dat het beleid zoals neergelegd in de brief van 30 september van vorig jaar nog steeds geldt. Er is dus geen sprake van een recente versoepeling van het beleid, wel blijft maatwerk per pensioenfonds centraal staan in de PVK-aanpak.
De brief treft u als bijlage aan.

Voor de volledigheid hecht de PVK eraan het volgende te melden:

Tijdens een werkbespreking op woensdagavond 20 augustus tussen de voorzitter van de PVK en leidinggevenden van PVK en DNB is er telefonisch contact geweest tussen een medewerker van het Centraal Plan Bureau (CPB) en een van de PVK-leidinggevenden. Toen is aan het CPB technische informatie verstrekt over de manier waarop pensioenfondsen hun premie berekenen. Overigens zijn er die week tussen de PVK en het CPB geen andere contacten geweest dan om feitelijke informatie te verschaffen over premieberekening en de manier waarop pensioenfondsen omgaan met de brief van 30 september 2002.