Provincie Limburg


Besluitenlijst GS

Besluitenlijst PS

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 26 augustus 2003

Onderwerp

Besluit


1.

Rapportage Grensinfopunt tot en met 30 juni 2003

Informatie: W. Eggen, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel. (043) 389 78 63
e-mail:
whmb.eggen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten in te stemmen met de derde rapportage van het Grensinfopunt 1 januari 2003 tot en met 30 juni 2003 en deze ter kennis te brengen van Provinciale Staten en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze rapportage bevat de stand van zaken, het uitgevoerde marktonderzoek en een concept projectplan 2004-2006.


2.

Uitvoering motie Provinciale Staten betreffende de herziening van het waterschapsbestel

Informatie: H. ter Heegde, afdeling Landelijke Leefomgeving tel: (043) 389 76 32
e-mail:
hj.ter.heegde@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van een brief van de voorbereidingscommissie voor de nieuwe waterschappen waarin is aangegeven hoe uitvoering wordt gegeven aan de motie van Provinciale Staten over de organisatie van het zuiveringsbeheer. Gedeputeerde Staten gaan de voorbereidingscommissie berichten, dat zij bij de beslissing omtrent goedkeuring de nieuwe besluiten zullen toetsen aan bedoelde motie.


3.

Basisdocument gevaarlijk en bedrijfsafval in Limburg

Informatie: G. Stoffers, afdeling Stedelijke Leefomgeving tel: (043) 389 75 08
e-mail:
gja.stoffers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van de inhoud van de rapportage en zenden een geanonimiseerd deel betreffende gevaarlijke afvalstoffen ter kennisname toe aan diverse instanties.


4.

Richtlijnen voor het opstellen van het milieu-effectrapport voor de Hoogwatergeul te Lomm

Informatie: L. Droog, afdeling Vergunningen tel: ( 043) 389 74 98
e-mail:
lgm.droog@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de richtlijnen vastgesteld waaraan het milieu- effectrapport, dat door de Delfstoffen Combinatie Maasdal wordt opgesteld, voor de Hoogwatergeul te Lomm moet voldoen.


5.

Vragen ex artikel 38 RvO van de heren Heijmans (PvdA) en Meulen (CDA) inzake restauratieproblematiek St.-Martinuskerk in Weert

Informatie: L. Caris, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 88 65
e-mail:
lle.caris@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben geantwoord op vragen van de VVD- en PVDA fracties over het uitblijven van subsidie voor de restauratie van de Weerter Sint Martinuskerk.


6.

Rapportage aan de statencommissie WZC inzake voortgang doorstart Monumentenhuis Limburg

Informatie: J. Benders, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 72 64
e-mail:
jma.benders@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben aan de Statencommissie voor Welzijn, Zorg en Cultuur een rapport uitgebracht over de stand van zaken m.b.t. de doorstart van het Monumentenhuis (MHL). Zij sonderen in deze notitie tevens hun voornemen om aan Provinciale Staten voor te stellen, dit onder voorwaarde van nader aan het MHL te stellen voorwaarden en verplichtingen een extra bedrag van 200.000,00 beschikbaar te stellen voor de initiële kosten van deze doorstart. Het bedrag wordt ten laste gebracht van de provinciale begroting 2004.


7.

Bestuursakkoord Jeugdbeleid-Jeugdzorg regio Venlo

Informatie: P. Neiss, afdeling Zorg tel: (043) 389 73 80
e-mail:
pce.neiss@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stemmen in met hetBestuursakkoord Jeugdbeleid-JeugdzorgRegio Venlo 2003-2007 en het Uitvoeringsprogramma Jeugdbeleid-Jeugdzorg Regio Venlo 2004. De portefeuillehouder jeugdzorg, mevr. O. Wolfs is gemachtigd het Bestuursakkoord tussen de zeven gemeenten Arcen en Velden, Beesel, Kessel, Meijel, Maasbree, Helden, Venlo en de Provincie Limburg op 10 september2003 te ondertekenen namens Gedeputeerde Staten.


8.

Vragen ex artikel 38 RvO van mevrouw Minken-Jansen (PvdA) inzake jeugdzorg (naar aanleiding van uitzending NOVA d.d. 29 juli 2003)

Informatie: J. Ramakers, afdeling Zorg tel. (043) 389 71 24
e-mail:
jgc.ramaekers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden vastgesteld. Zij geven aan welke acties zij ondernemen om tegen te gaan dat jongeren met zware problematiek ten onrechte in gesloten justitiële jeugdinrichtingen terecht komen en dat jongeren met civielrechtelijke en strafrechtelijke maatregelen in dergelijke inrichtingen samenkomen.


9.

Evaluatie van het vervolgexperiment 'Gratis entree provinciale musea' en van het educatief project Jaar van de Boerderij'

Informatie: F. Vernimmen-de Jong, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling
tel. (043) 389 78 19
e-mail:
f.vernimmen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met een evaluatie van interesse, publieksbereik en tevredenheid van het vervolgtraject experiment 'Gratis entree provinciale musea' en het educatieve project in het kader van het 'Jaar van de Boerderij'. Dit gebeurt aan de hand van de in de eerste tranche van het experiment 'Gratis entree' opgestelde en voor het educatieve project 'Jaar van de Boerderij' aangepaste vragenlijsten.


10.

Revolving fund provinciale en gemeentelijke monumenten

Informatie: L. Caris, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 88 65
e-mail:
lle.caris@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om het op 17 december 2002 genomen besluit te herzien en geen inspanningen te leveren ter vorming van het door het Nationaal Restauratiefonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds beoogde fonds.


11.

Aankopen ten behoeve van natuurontwikkeling Zandmaas

Informatie: G. Roozendaal, afdeling Groen tel. (043) 389 77 70
e-mail:
g.roozendaal@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten gaan akkoord met de start van onderhandelingen met twee agrariërs over de aankoop van hun bedrijf. Gedeputeerde Staten zijn bereid onder voorwaarden voor te financieren.


12.

Luchtmetingen Edelchemie

Informatie: P. Bauer, afdeling Handhaving en Monitoring tel. (043) 389 88 56
e-mail:
fjp.bauer@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van het resultaat van de luchtmetingen bij Edelchemie te Panheel. Er lijkt sprake te zijn van een overschrijding van toegestane emissies. Nader bekeken wordt of deze leiden tot een separaat handhavingstraject. Voor de klachten rond geuroverlast wordt een apart onderzoekstraject gestart. Het daarvoor benodigde budget ad 15.000,- hebben Gedeputeerde Staten ter beschikking gesteld. Alle rapportages worden verstuurd naar de verschillende handhavingspartners en Edelchemie. Tevens hebben Gedeputeerde Staten besloten deze rapportage openbaar te maken via de provinciale website.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 29-8-2003 13:08