Gemeente Maassluis

Persberichten

28-8-2003

Nota Integraal jeugdbeleid 2003-2007 in inspraak

In de periode van donderdag 28 augustus tot donderdag 26 september 2003 ligt de Nota Integraal Jeugdbeleid 2003-2007, evenals het activiteitenoverzicht en het naslagwerk, voor een ieder ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis.

In 2001 is gestart met de ontwikkeling van een integraal jeugdbeleid, waarin de behoeften en ontwikkelingsmogelijkheden van alle kinderen en jongeren in de leeftijdscategorie van 0 t/m 23 jaar het uitgangspunt vormen en waarbij wordt gestreefd naar een leefbare en leuke gemeente voor jeugdigen.
Op basis van onderzoek is het aanbod van voorzieningen op een rij gezet. Om de vraag van kinderen en jongeren in beeld te kunnen brengen, is gebruik gemaakt van bestaande onderzoeken, zijn er enquetes uitgezet en hebben er discussiebijeenkomsten met de jeugd plaatsgevonden. De nota bevat tevens een overzicht van knel- en actiepunten. In het naslagwerk worden de landelijke en lokale ontwikkelingen op het gebied van jeugdbeleid beschreven. Het activiteitenoverzicht geeft een opsomming van actiepunten, voorzien van beoogd resultaat, termijn en budget.

Alvorens het gemeentebestuur een besluit kan nemen over de inhoud en uitvoering van deze Nota, wordt iedereen de gelegenheid geboden tijdens de inspraakperiode zijn of haar mening over de Nota Integraal Jeugdbeleid kenbaar te maken.

Binnen de termijn van terinzagelegging kunnen schriftelijke reacties worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Maassluis, postbus 55, 3140 AB Maassluis, email: college@maassluis.nl. Mondelinge reacties kunnen worden ingediend bij mevr. A. Hoogenes van de afdeling Welzijn, op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur via telefoonnummer 5931921.

Alle binnengekomen reacties, zowel mondelinge als schriftelijke, worden gebundeld in een inspraakverslag. Dit inspraakverslag wordt toegezonden aan alle insprekers en wordt betrokken bij de verdere besluitvorming. Het is de bedoeling dat de nota, het actiepuntenschema en het naslagwerk op 11 november door de raad behandeld worden.

Gerelateerde documenten:
Actiepunten Jeugdbeleid
Integraal Jeugdbeleid 2003-2007