Ingezonden persbericht


Phoenix Technologies en Network Associates leveren samen McAfee virusbescherming voor PCs

Amsterdam, 29 augustus - Phoenix Technologies Ltd. (Nasdaq: PTEC), dat al twintig jaar wereldwijd de standaard zet voor ¤~core system⤮ software in honderd miljoenen PC⤮s en daarmee verbonden digitale apparatuur, en Network Associates® (NYSE: NET), leverancier van intrusion preventie-oplossingen, hebben een samenwerkingsverband bekend gemaakt. Zij zullen als eerste antivirusbescherming voor PC⤮s leveren die in de kern van de systeemsoftware van desktops en notebooks zit.

Network Associates McAfee® Online service zal zich bevinden in de Phoenix Core Managed Environmentâ"¢ (cME), waardoor de applicatie zelf gevrijwaard is van aanvallen van virussen of kwaadaardige code. Deze antivirusbescherming, de eerste op de markt, zorgt ervoor dat PC-makers hun klanten een veel hoger beschermingsniveau kunnen leveren dan slechts desktopbescherming.

Virusaanvallen, die het verlies of de corruptie van belangrijke data kunnen veroorzaken en de arbeidsproductiviteit verlagen, zijn een belangrijke bedreiging voor de IT-infrastructuur van een bedrijf. Volgens mi2g, Ltd., een bedrijf dat zich bezighoudt met digitaal risicobeheer, hebben digitale aanvallen, inclusief wormen en virussen, in januari 2003 een recordhoogte bereikt: er waren in totaal 20.000 aanvallen die bij elkaar voor meer dan 8 miljard dollar schade hebben aangericht over de hele wereld. Als de aanvallen in het huidige tempo doorgaan, zullen er dit jaar 180.000 digitale aanvallen zijn met een schade van tussen de 80 en 100 miljard dollar.

â¤oeNetwork Associates is marktleider in beveiligingssoftware en we zijn dan ook blij een nieuwe functionaliteit aan onze klanten te kunnen leveren die volledig gebruik maakt van Network Associates ervaring en kunde in anti-virus. Het is belangrijk voor Phoenix nieuwe technologie en producten te kunnen leveren waarmee haar klanten de omzet kunnen verhogen en waar gebruikers tevreden mee zijn. Zo ook deze combinatie van Phoenix's innovatieve core system software en Network Associates' protectie,⤝ zegt Timothy D. Eades, senior vice president en general manager, Corporate Marketing en Product Division bij Phoenix.

Onder de overeenkomst levert Phoenix Original Equipment Manufacturers (OEMs) en systeembouwers een proefabonnement van dertig dagen op Network Associates⤮ McAfee VirusScan online service. De applicatie bevindt zich in een host protected area (HPA) van de harddrive van een systeem dat met Phoenix Core Managed Environment (cME) is uitgerust. Hierdoor is de applicatie zelf ontoegankelijk voor virussen, hackpogingen of andere systeemfouten. Als er een aanval van een virus of kwaadaardige code is, kunnen gebruikers vanuit deze beschermde versie van McAfee VirusScan eventuele schade herstellen. Dit werkt zoals een â¤~virtuele CD⤮ en maakt gebruik van Phoenix FirstWareâ"¢ Vault software in de HPA.

Network Associates' McAfee VirusScan Online service levert antivirusbescherming als een online dienst die 24 uur per dag beheerd wordt door McAfee. Via de service ontvangen gebruikers geautomatiseerde updates die hen te beschermen tegen de laatste veiligheidsgevaren. McAfee VirusScan Online signaleert geinfecteerde documenten en maakt ze automatisch schoon, zet ze in quarantaine of verwijdert ze om te garanderen dat de computer beveiligd is.

â¤oeNetwork Associates zorgt dat bedrijven pro-actief bekende en onbekende veiligheidsbedreigingen kunnen managen,⤝ aldus Todd Gebhart, vice president bij McAfee sales bij Network Associates. â¤oeNetwork Associates⤮ samenwerking met Phoenix Technologies levert een ongeëvenaard beschermingsniveau voor alle gebruikers, van de thuisgebruiker tot de allergrootste organisatie.”

Network Associates is het recentste bedrijf dat toetreedt tot Phoenix's Trusted Partner Network programma. Dit programma is erop gericht om alle onafhankelijke softwareverkopers, distributie- en technologiepartners de mogelijkheid te geven hun oplossingen naadloos te laten integreren in Phoenix producten en zo hun markt te vergroten.

Phoenix cME en Phoenix cME FirstBIOS
Phoenix Core Managed Environment (cME) FirstBIOS is de derde generatie van core systeemsoftware die leveranciers betere prestaties en sterke beveiliging geeft voor hun systemen. Het geeft hen de mogelijkheid en functionaliteit om hun producten aan te passen en 'time to market' te verbeteren. cME FirstBIOS is de fundering voor Phoenix cME, een open softwareplatform dat het beheer en de integratie van functionaliteit in de kern van digitale apparatuur mogelijk maakt. Applicaties en technologie zoals productiviteit, beveiliging, en content delivery tools zijn allemaal onafhankelijk van elkaar toegankelijk en ondersteunen het besturingssysteem van het cME-platform. Zowel het cME-platform als FirstBIOS oplossingen zijn beschikbaar voor PCs, servers, embedded systemen en informatietoepassingen.

Phoenix
Phoenix is opgericht in 1979 en heeft een belangrijke rol gespeeld in de digitale revolutie toen het de eerste machine-onafhankelijke BIOS software ontwierp, die nu in 100 miljoen nieuwe systemen per jaar zit. Phoenix blijft haar core-level ervaring inzetten om een groot aantal andere vitale oplossingen te ontwikkelen die worden ingezet op verscheidene punten in de kern van PCs en andere digitale apparatuur. Vandaag de dag activeren, beschermen, verbinden en herstellen Phoenix oplossingen de werelds bekendste systemen. Deze oplossingen opereren vanuit een Core Managed Environment (cME), waar ze ingebouwd zijn en beschermd tegen virussen, gebruikersfouten, hackers en corruptie. Phoenix heeft haar hoofdkantoor in San Jose, Californie, en wereldwijd kantoren. Meer informatie over Phoenix Technologies is te vinden op: www.phoenix.com

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, creëert computerbeveiligingsoplossingen die inbreuk op het netwerk voorkomen en computersystemen beschermen tegen de nieuwe generatie 'blended attacks' en bedreigingen. Network Associates biedt twee productfamilies: McAfee System Protection Solutions, voor de bescherming van desktops en servers, en McAfee Network Protection Solutions, voor de beveiliging en optimalisatie van bedrijfsnetwerken. Met deze productfamilies biedt Network Associates computerbeveiliging aan grote ondernemingen, overheden, middelgrote en kleine bedrijven, en consumenten. De twee productportfolio's bestaan uit Network Associates' toonaangevende McAfee, Sniffer en Magic productlijnen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.networkassociates.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel


---