De Unie


ANWB: CAO aanvaard

29 augustus 2003 - De uitkomst van de Unie-ledenraadpleging is dat een grote meerderheid van de leden positief heeft gestemd, zij het in sommige gevallen met kanttekeningen over onvoldoende evenwichtigheid in de lastenverdeling werkgever/werknemer m.b.t. de pensioenen respectievelijk de (te) lange termijn waarin de structurele inlevering van loon effect heeft. Ook is het ontbreken van alternatieven voor het voorliggende resultaat genoemd. Er waren geen tegenstemmen, wel een enkele geen mening waarbij uit de toelichting bleek dat dezelfde reserves als hierboven weergegeven de doorslag hadden gegeven om niet voor te stemmen.

Kortom: voor gejuich is geen aanleiding, wel mogen we concluderen dat u, met name gelet op de omstandigheden rondom de pensioenregeling, de onderhandelingsresultaten accepteert en de opstelling van uw vakorganisatie ondersteunt.

Uw collegas van FNV en CNV hebben het CAO-resultaat eveneens aanvaard, er is dus nu sprake van definitieve overeenstemming over de nieuwe CAO.

De komende tijd zullen CAO-partijen zich nog buigen over de fine-tuning van de CAO-teksten.
Daarna worden de boekjes gedrukt en langs de gebruikelijke weg onder u verspreid.

Kaderactiviteiten
Enkele leden hebben te kennen gegeven om afhankelijk van beschikbaarheid/tijdsbeslag een bijdrage te willen leveren aan de activiteiten van de Unie-Klankbordgroep. Dat is goed nieuws, het geeft blijk van toegenomen betrokkenheid bij de arbeidsvoorwaardenvorming in eigen huis. Deze respondenten zullen binnenkort worden benaderd voor een (nader) kennismakingsgesprek, dat ik graag zou willen combineren met een bijeenkomst van onze KBG.
Dan kan in onderling verband worden bezien hoe de wensen + mogelijkheden liggen, hoe de spreiding over de ANWB-onderdelen uitpakt en welke werkwijze het beste aansluit op de overlegstructuren van de ANWB (overleg met vakorganisaties respectievelijk medezeggenschapsorganen). Daarna informeren wij u nader.

Met vriendelijke groet,

Dennis Kohen
bestuurder

* Intropagina Administratieve Kantoren

vrijdag, 29 augustus 2003