Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 29-08-2003
Persberichten van vrijdagmiddag 29 augustus 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur.

Meisje lastig gevallen
ASSEN Vrijdagmorgen omstreeks 08.30 uur fietste een 12-jarig meisje uit Assen over het van de Muijzenbergpad, het fietspad van Assen-Oost naar de hockeyvelden. Dit fietspad loopt evenwijdig aan de Europaweg. Haar weg werd versperd door drie jongens op de fiets. Die trokken haar van de fiets af en zij werd in haar zij geschopt. Daarna gingen de jongens er vandoor. Zij denkt dat de jongens tussen de 16 en 18 jaar oud zijn. Zij hebben zwart haar, droegen alle drie een Ajax voetbalshirt en een lange broek. Zij zal zich nog onder behandeling van de huisarts stellen voor onderzoek.

Mishandeling
ASSEN Op donderdagmiddag werd een 13-jarige jongen uit Bovensmilde mishandeld door een man. De jongen fietste door Baggelhuizen langs een supermarkt over het fietspad richting het tunneltje van de Baggelhuizerplas. Hij fietste over een paadje naast de tunnel dat door de bosjes loopt en omhoog gaat. Daar stond een man met een hond en de man zei dat hij daar niet mocht komen. Toen de jongen zei dat hij geen bordje had gezien met verboden toegang kreeg hij twee klappen van de man in zijn gezicht. De man is ongeveer 40 jaar, donkerblond haar tot op de schouder en hij droeg een groen shirt. De hond was voornamelijk wit met zwarte vlekken.

Verkeerscontrole
HOOGEVEEN Tijdens een verkeerscontrole aan de Zuidwoldigerweg, Griendtsveenweg, Alteveer en Toldijk werden op donderdag een groot aantal bestuurders bekeurd. Zeventien bromfietsers hadden een voertuig met te veel vermogen, twee droegen geen helm en een bestuurder had geen bromfietscertificaat. Een automobilist had zijn auto niet verzekerd, een voertuig had geen APK en vierentwintig bestuurders droegen geen autogordel waarvoor zij een bekeuring kregen. Tenslotte werden nog zeven automobilisten bekeurd op de Zuidwoldigerweg omdat zij over het trottoir en fietspad reden. Deze weg was afgesloten en dat verbod werd door hen genegeerd.

Diefstal uit auto
MEPPEL Vanochtend werd ontdekt dat een personenauto aan de Eekhorstweg was opengebroken waarna de radio werd weggenomen, een LCD-scherm en diverse cds en dvds. De 28-jarige eigenaar uit Steenwijk deed aangifte, schadebedrag nog niet bekend.

Verkeersongeval met letsel
ERM Vrijdagmiddag reed een 57-jarige vrouw uit Erm met haar auto over de Steenbakkersweg. Daar botst zij tegen het wiel van een tractor, bestuurd door een 58-jarige man uit Emmen. De bestuurder van de tractor met aanhangwagen kwam vanuit een oprit de weg oprijden en moest om volledig uitzicht te hebben iets de weg oprijden Zij raakte bekneld in haar auto en werd door de brandweer bevrijd. Met onder meer beenletsel werd zij naar het SZE overgebracht.