Gemeente Goes

Persbericht

Goes krijgt Kinderburgemeester

Evenals vorig jaar wordt Goes op 30 augustus a.s. weer omgetoverd tot "Goes Kinderstad". Bij een Kinderstad hoort een Kinderburgemeester.

Op maandag 30 juni 2003 wordt dan ook de eerste Kinderburgemeester van Goes benoemd. Dit gebeurt tijdens een feestelijk bijeenkomst om 16.00 uur in het stadshuis aan de Grote Markt in Goes.

Honderdvijftig kinderen van de Goese basisscholen hebben een opstel geschreven waarin zij beschrijven hoe Goes eruit komt te zien als zij tot burgemeester van Goes worden benoemd. Een deskundige jury heeft inmiddels drie kandidaten geselecteerd. De échte burgemeester van Goes drs. D.J van der Zaag, maakt maandag bekend wie op zaterdag 30 augustus één dag zijn functie mag overnemen. Het eerste zakenreisje voor de Kinderburgemeester is al geboekt want dankzij Reisbureau Rosa krijgt hij/zij een verzorgde dag naar het Mekka voor kinderen: de Efteling.

Op zaterdag 30 augustus opent de kinderburgemeester op de Vlasmarkt een pad met mozaïektegels dat door de deelnemende kinderen aan Goes Kinderstad in 2002 is gemaakt en brengt hij/zij een bezoek aan alle attracties in de stad. Op 30 augustus worden alle kinderen aan de poorten van Goes ontvangen door kleurrijke dieren en krijgen zij informatie over de mogelijkheden voor een feestelijk verblijf in Goes. Te voet of met een treintje kunnen zij daarna bezoeken brengen en deelnemen aan "kunst for kids", het bakken van pannenkoeken, het maken van mozaïektegels, het rondrijden op trapfietsen, een draaimolen, een springkussen en een bus vol speelattracties. Ook kunnen zij zich laten voorlichten bij de politie, brandweer, ambulance en het kraamcentrum. Er lopen de gehele dag muziekgezelschappen door de stad en voor wie wil swingen is er een kinderdisco. Ook een echte poppenkast ontbreekt niet. De organisatie is nog volop in beweging dus men kan alleen nog maar meer verast worden.
De organisatie van deze dag is in handen van de Stichting Goes Promotie.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met: Mevrouw Roos Spelier, tel.: privé 0113-21430/
lunchcafé "het stadhuis" 0113-228795 of
Ad Schuurbiers 0113-271253.