Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 50-JARIG JUBILEUM CV BE FAIR

Groot voetbalreünie-toernooi bij Be Fair

WADDINXVEEN - Bij de 50-jarige voetbalvereniging Be Fair wordt op zaterdagmiddag 30 augustus een groot voetbalreünie-toernooi gespeeld. Bijzonder daarbij is dat er zeker driehonderd spelers verdeeld over 22 elftallen in actie komen. En dat kunnen er nog meer worden. De oud-voetballers van Be Fair kunnen zich immers nog altijd opgeven voor het unieke voetbalevenement waarbij tussen 13.00 en 20.00 uur vele wedstrijden van een half uur worden gespeeld.

Het toernooi is een van de hoogtepunten van de jubileumweek van maandag 25 tot zaterdag 30 augustus. Uniek is ook de komst van het Nederlands damesvoetbalelftal naar sportpark Burg. Warnaar. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Waddinxveense zaterdagvereniging neemt het Oranje-team het op woensdag 27 augustus op tegen een mannenselectie van Be Fair. En wel het eerste team van 25 jaar geleden dat toentertijd naam en faam maakte in de (beker)competitie. De wedstrijd staat ook in het teken van de aftrap van het damesvoetbal waarmee de jubilerende vereniging het komende voetbalseizoen gaat beginnen.

In het team van de Old Stars van Be Fair komen onder andere uit Klaas Angenent, Hans Appel, Siem Bos, Aart Bos, Wim Bron, Piet Oskam, Piet Koele, Kees de Knegt, Leo Pol, Cor van Triet, Wout Roskam, Koert van Rijn, Jan van Rijn, Gerrie van der Spek, Kees Verhoef, Arjan Versloot en Nico van Vuuren. Coach van dit team was Piet van Mullem. Hij zal dat ook bij de jubileumwedstrijd zijn. Het team promoveerde in deze glorierijke periode van de derde naar de tweede klasse. De meest aansprekende prestatie was toch de 0-1 overwinning in 1978 in de vijfde ronde van de KNVB-beker in Spakenburg op IJsselmeervogels: de hoofdklasser en amateur-kampioen van Nederland in 1977.

Het team van Oranje bestaat uit huidige en voormalige selectiespeelsters en aanstormende talenten. Trainer/coach Henk van den Berg staat de dames terzijde. De huidige speler van Be Fair 6 begeleidde in 1981 als bondscoach het eerste officieuze Nederlandse dameselftal bij een internationaal toernooi in Taiwan. Nederland eindigde toen als zevende van de 24 deelnemers, waaronder de grootmachten Duitsland, Noorwegen en USA. De wedstrijd Oranje-Be Fair begint woensdag 27 augustus om half negen. Aan de confrontatie gaat de jubileumreceptie van Be Fair vooraf. Bij deze gelegenheid presenteert BeFair onder meer haar jubileumboek en jubileumkalender. Het jubileumboek is geschreven door de bekende Waddinxveense sportjournalist Bert Hertog. De jubileumkalender toont even mooie als verrassende Be Fair-voetbalfoto's van de artistieke Waddinxveense fotograaf Ton Bennemeer.

In de jubileumweek neemt verder een aantal jeugdteams van Be Fair het op tegen vertegenwoordigende teams van Feyenoord. De grote jubileumfeestavond is vrijdag 29 augustus. De dag daarop staat bol van festiviteiten en activiteiten, waar de vereniging zowel de leden als de oud-leden nauw bij betrekt. Op deze zaterdag verschijnt op een van de velden van het complex aan het Warnaarplantsoen de KNVB-voetbaltruck waaruit vele voetbalspelen en attributen komen rollen. De A- en B-junioren van Be Fair spelen die dag onderling het zogenoemde Pannatoernooi: twee kleine goaltjes, een veld van 7 bij 10 meter, twee voetballers per team en zoveel mogelijk trucjes uithalen. De leden en oud-leden komen vanaf 13.00 bij elkaar voor een reünievoetbaltoernooi waarbij er wedstrijdjes van twintig minuten worden gespeeld en vooral veel kan worden bijgepraat. Be Fair besteedt in de jubileumweek ook extra aandacht aan het tienjarig bestaan van haar G-voetbalteam.

einde persbericht


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Noot voor redactie,