SPONSORBINGO LOTERIJ

Concertgebouw geeft stoelen weg aan Bingospelers

Het Concertgebouw renoveert en heeft recent in de Grote Zaal alle stoelen vernieuwd. Liefhebbers van het eerbiedwaardige rode pluche kunnen tijdens de Uitmarkt op 30 en 31 augustus hun slag slaan. Want dan gaan de welbekende oude stoelen van de hand. Hierop hebben meer dan twintig jaar gewone en ongewone Amsterdammers, vorsten en hoge buitenlandse gasten plaats genomen.

Iedere stoel heeft zijn eigen historie. We hebben veel beroemdheden in huis gehad. Zowel op het podium als in het publiek. Dat maakt dat je niet alleen een rijtje stoelen, maar ook een stukje Amsterdamse geschiedenis mee naar huis neemt, vertelt Jan Deiters, directielid van het Concertgebouw.

Belangstellenden kunnen de stoelen bemachtigen door met twee of drie loten voor minimaal een jaar mee te spelen met de SponsorBingo Loterij.
Per lot komt dat neer op 65 euro per jaar, waarvan de helft ten goede komt aan het Concertgebouw. In ruil voor een ter plekke ingevuld lotenformulier krijgt men een rijtje van respectievelijk 2,
3 of 4 stoelen direct mee naar huis.

Deiters vervolgt: Met deze actie willen we de samenwerking met de SponsorBingo Loterij onderstrepen. Met de aankoop van een lot heeft men driemaal voordeel: vanuit je eigen Concertgebouwstoel speel je mee voor prijzen van de SponsorBingo Loterij en ondersteun je ook nog eens het Concertgebouw.

Mensen zijn zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur welkom bij de stand aan de voorzijde van het Concertgebouw. Met bakfietsen of boedelbakjes, want vervoer moet zelf verzorgd worden. Uitgifte van de ruim 1900 stoelen gebeurt volkomen willekeurig.

Amsterdam, 22 augustus 2003