Gemeente Eindhoven

Persbericht: 27 augustus 2003, no. 149

Bruisend afscheidsfeest

Stadhuisplein in teken van afscheid burgemeester Welschen en echtgenote

Zaterdagmiddag 30 augustus is het Stadhuisplein de plek waar burgemeester Rein Welschen en zijn echtgenote Anneke van Alphen worden uitgeluid. Na elf jaar het roer in de stad ferm in de hand gehad te hebben is het nu het moment van afscheidnemen aangebroken.

Op het Stadhuisplein vinden op podia zon twintig optredens plaats, meestal van Eindhovense amateurgezelschappen. Het feest begint om 12.30 uur. Het klapstuk is het optreden van de Eindhovense groep BOTS (circa 16.40 uur). Tussen de optredens door is er gelegenheid om van het burgemeesterspaar afscheid te nemen. Een delegatie Afrikaanse gasten van de gemeente is bij het feest aanwezig.

Bruisend feest In het feestelijke afscheidsprogramma op het Stadhuisplein is een verbindende rol weggelegd voor het Stadhuisorkest Dubbel Sikx; het orkest bestaat grotendeels uit ambtenaren (vanaf 12.30 uur). Om 13.00 uur treden de gilden op, gevolgd door de accordeon- en mandolinevereniging Echo van het Zuiden, de band Gazpacho en vocaalensemble Odeon. Verder staan geprogrammeerd Zonnig Brabant (operette), Echt Eindhoven (theater), La Bonne Espérance (mannenkoor), Barbershop Mates & Gals (zang) en The Savoy Jazz Men. De finale met de Eindhovense popgroep Bots vindt om circa 16.40 uur plaats en duurt circa 30 minuten.
Ook is er een streetdance-demonstratie en vinden er optredens plaats van Los Chicanos en de Thistle Club. De Antilliaanse groep Nos Caribe voert een dans uit. Een aantal muziekgezelschappen luidt het feest uit, na het bedankwoord van de burgemeester (circa 17.10 uur).

Het gehele feest is gratis toegankelijk.

© 2003 Gemeente Eindhoven