Utrecht 11.00 uur

Utrecht 30-8-2003 - Persberichten districten Stad Utrecht

Doorrijden na aanrijding
UTRECHT De politie heeft op vrijdagmiddag een 53-jarige man uit Zeist aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding. Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie de melding dat de verdachte zojuist een aanrijding had veroorzaakt op het K. Alfrinkplein met een andere personenwagen.

Kort na de melding troffen agenten het voertuig aan op de fietsstrook van de W. van Noortstraat. In het nabijgelegen horecagelegenheid bleek de verdachte aanwezig. De man werd aangehouden, maar wenste niet mee te werken aan de aanhouding. Met gepast geweld werd hij naar de grond gebracht en geboeid.

De man was te veel onder invloed dat het niet mogelijk was een ademanalyse te doen. Daarop heeft een arts een bloedtest van de man afgenomen en werd hij daarop ingesloten om zijn roes uit te slapen. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Bovendien bleek zijn auto niet APK gekeurd en verzekerd te zijn, waarop het voertuig in beslag werd genomen. Ook had de man nog diverse bekeuringen openstaan. De verdachte zal de keuze krijgen deze te betalen of te gaan zitten.

Rijden onder invloed
UTRECHT - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige man uit Zeist op een snorfiets aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man al slingerend over de busbaan en rijbaan van de Nobelstraat rijden en stopten de man. Hij bleek onder invloed maar wilde niet meewerken aan de aanhouding. Daarop werd hij in de boeien gedaan en naar het bureau overgebracht. Hier werd na een ademanalyse 815 ug/l vastgesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging met mes
UTRECHT De politie heeft op vrijdagavond omstreeks 21.20 uur een 36-jarige man uit Zeist aangehouden op verdenking van bedreigingen met een mes. Kort daarvoor kregen surveillerende agenten de melding dat een meisje op het Stationsplein was bedreigd door een man met een mes. Na een zoektocht in de omgeving werd de verdachte die voldeed aan het signalement aangetroffen in Hoog Catharijne. Na fouillering werd bij de man een mes aangetroffen. Daarop moest de man die zich heftig verzette met gepast geweld worden geboeid en overgebracht naar de politieauto.

Inmiddels had de politie ook een melding ontvangen van een getuige dat de verdachte kort daarvoor een jongen en meisje zou hebben bedreigd met een mes op het Stationsplein. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Aanhouding voor openbare dronkenschap
UTRECHT De politie heeft op vrijdagochtend een 61-jarige man uit Utrecht aangehouden voor openbare dronkenschap. De politie werd naar de Potterstraat gezonden waar de dronken man een toezichthouder beledigde. De man werd aangehouden, hij weigerde echter medewerking te verlenen aan zijn aanhouding en hij moest geboeid worden overgebracht naar het bureau. Hier is hij ingesloten.