Politie Groningen

Persberichten zaterdag 30 augustus 2003

Provincie Groningen 30-8-2003 -

Oude Pekela: zes gewonden bij ernstig ongeval
Bij een ernstig ongeval op de Provincialeweg N367 zijn vrijdagavond zes personen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde toen een vrachtauto met oplegger ter hoogte van de Pekelahof strobalen verloor. Een achteropkomende auto, die bestuurd werd door een 18-jarige vrouw uit Veendam, probeerde de strobalen te ontwijken en kwam daarbij op de linker weghelft terecht. Daar botste de jonge vrouw frontaal op een tegenligger, bestuurd door een 56-jarige vrouw uit Stadskanaal. Door de klap werd de auto van de Veendamse vrouw teruggekaatst, waarna ze vervolgens nog een keer werd aangereden door een achteropkomende auto. De Veendamse liep zwaar letsel op en ook de drie inzittenden, drie 16 jarige meisjes uit Veendam, raakten allen zwaar gewond. De bestuurder van de tweede auto, de vrouw uit Stadskanaal, raakte zwaar gewond. Haar echtgenoot bleef ongedeerd. De automobilist in de derde auto, een 23-jarige man uit Oude Pekela, raakte ook gewond. Over de aard van de verwondingen van de zes slachtoffers kan nog niets worden gezegd. De Provincialeweg tussen Pekela en Winschoten is drie uren afgesloten geweest. Tegen de vrachtwagenchauffeur, een 57-jarige man uit Assen, wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij het ongeval werden diverse eenheden van de politie, GG&GD en de brandweer ingezet.

Veendam: twee gewonden bij eenzijdig verkeersongeval
Een 21-jarige man uit Veendam en zijn 18-jarige vriendin uit Muntendam zijn vrijdagnacht op de Zuidwending gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Veendammer bestuurde de auto en was de controle kwijt geraakt over zijn voertuig. Hierop botste hij tegen een boom. Zijn vriendin bleek haar voet te hebben gebroken en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De Veendammer bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Op het politiebureau verergerde het letsel en de pijn bij de bestuurder. Hij werd vervolgens ook naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft het verkeersongeval gerapporteerd. Tegen de Veendammer wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto werd zwaar beschadigd afgesleept.

Appingedam: fietser gewond na aanrijding
Een 33-jarige vrouw uit Appingedam is vrijdagochtend op de kruising Wijkstraat, Damkade en de Paardewas gewond geraakt na een verkeersongeval. Aan de vrouw, die op een fiets reed, werd op de kruising geen voorrang verleend door een 40-jarige automobiliste uit Nieuwolda. De fietser kwam ten val en liep ten gevolge van de aanrijding een beenbreuk op. Zij werd naar het ziekenhuis overgebracht. Ook de fiets van de Appingedamse raakte beschadigd. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Wildervank/Borgercompagnie: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdagmiddag in de Bareveldstraat in Wildervank en op de Veendammerweg in Borgercompagnie snelheidscontroles gehouden. Op de locatie in Wildervank werden in totaal 172 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 18 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. In Borgercompagnie passeerden 398 voertuigen. Hier reden 18 bestuurders te hard. De snelste rijder reed 112 km/uur, waar een snelheidslimiet geldt van 80 km/uur. In alle gevallen zal tegen de
snelheidsovertreders proces-verbaal worden opgemaakt.

Hoogezand: agressie in het verkeer
De politie heeft vrijdagochtend op de kruising Abraham Kuypersingel, Kerkstraat en Kielsterachterweg een 25-jarige man uit Groningen en 35-jarige man uit Den Haag aangehouden bij een verkeersongeval. De Stadjer had zich geërgerd aan het rijgedrag van de Hagenaar, waarna hij uit kwaadheid tegen de auto van de Zuid-Hollander had getrapt. Hierop wilde de kwade man weer wegrijden, maar wilde de Hagenaar dit beletten. Hierbij kwamen beide bestuurders met elkaar in aanrijding. Vervolgens werd de Stadjer nog kwader, waarna hij met een golfstick met kracht op de voorruit en de rechterportierruit sloeg. Hierbij raakte de 37-jarige echtgenote van de Hagenaar gewond. Op dat moment kon een surveillerende politieagent tussen beiden komen. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht. Beide opponenten werden aangehouden. De Stadjer krijgt proces-verbaal voor vernieling en poging tot zware mishandeling, de Hagenaar voor vernieling en voor hinderlijk rijgedrag op de openbare weg. Beide verdachten mochten na verhoor het politiebureau verlaten. Over de verwondingen van de vrouw is nog niets bekend. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt vrouwen aan
De politie heeft vrijdagavond op de Europaweg twee vrouwen uit Groningen van 33 en 35 jaar aangehouden voor de Wet Wapens Munitie en mishandeling. De politie controleerde de vrouwen in een auto, waarna bleek dat het voertuig niet verzekerd was. Hierop werd de auto door de politieagenten in beslag genomen. Op het moment dat de vrouwen uit de auto stapten, viel een mes op de grond. Vervolgens werden beide vrouwen aangehouden. De jongste van de twee vrouwen bood echter verzet bij haar aanhouding. Zij sloeg een van de agenten en beet de andere agent. De recalcitrante vrouw kon vervolgens worden overmeesterd. Bij de fouillering werden drie gebruikershoeveelheden harddrugs aangetroffen. Op het politiebureau werden beide vrouwen verhoord. Zij mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De verdovende middelen en de dolk werden in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: wildplasser geeft valse naam op
De politie heeft vrijdagnacht in de Poelestraat een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor wildplassen en het opgeven van een valse naam. De Stadjer werd betrapt bij het wildplassen tegen een muur van een gebouw. De man kon zich niet identificeren en twijfelden de politieagenten aan de door hem opgegeven personalia. Hierop werd de Stadjer meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat het vermoeden van de agenten juist was: hij had inderdaad een valse naam opgegeven. De verdachte mocht met twee bekeuringen op zak het politiebureau verlaten.

Groningen: Stadjer aangehouden voor heling
De politie heeft vrijdagavond in de Moesstraat een 18-jarige man uit Groningen aangehouden voor heling. Surveillerende politieagenten werden door een 42-jarige vrouw uit de stad aangesproken dat zij haar gestolen snorfiets zag staan. De agenten constateerden dat de betreffende snorfiets inderdaad was gestolen. Korte tijd later kwam de verdachte aanlopen en wilde de snorfiets meenemen. Hierop werd de jonge man ingerekend. Op het politiebureau bleek dat de verdachte de snorfiets voor een klein geldbedrag had gekocht van een junktype. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De vrouw krijgt haar snorfiets terug. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer aangehouden voor inbraak woning
De politie heeft vrijdagnacht in de Visserstraat een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak in een woning. Een 23-jarige vrouw uit Groningen kwam die nacht bij haar woning in de Westerbinnensingel en zag dat haar voordeur openstond. Op dat moment kwam een man uit haar woning lopen, waarna deze het op een lopen zette. De vrouw alarmeerde de politie en kon een goed signalement van de inbreker geven. Even later kon de politie de Stadjer aanhouden, die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte is vervolgens ingesloten. Het is nog onbekend of de inbreker goederen heeft kunnen wegnemen uit de woning. De politie stelt een onderzoek in.