Ingezonden persbericht

Opgericht Vereniging Kindertelevisie- en radio Omroep


Kter is een nieuwe Landelijke publieke omroep voor kinderen

BAAK, 20030830 --
15 augustus 2003is opgericht de Vereniging Kter. In het huidige publieke bestel leveren omroepen kinderprogramma's aan het Jeugdnet Z@ppelin. Aangezien kinderen bij alle publieke omroepen maar een klein onderdeel uitmaken van hun totale doelgroep vormen de kinderprogramma's vaak een sluitpost. Er is geen echte omroep voor kinderen met een samenhangende visie en aanpak. Waarin het kind centraal staat en het gehele budget ook aan deze doelgroep wordt gespendeerd. Daarom hebben Nanette den Haan en Frank Serlier van het unieke Sprookjestheater in Apeldoorn de Vereniging Kter opgericht. In september 2005 moeten de kinderen kennis kunnen maken met hun eigen publieke omroep!


De vereniging heeft ten doel (art. 2 van de Statuten );

* Het op landelijk niveau verzorgen van een pluriform en kwalitatief hoogstaand aanbod van programma's voor algemene omroep bestemd voor kinderen in de leeftijdsgroep van vier tot twaalf jaar op het gebied van informatie, cultuur, educatie en verstrooiing en deze programma's uit te zenden of te doen uitzenden op open netten en voorts al hetgeen daarmede verband houdt, een en ander in de meest ruime zin des woords.

* De vereniging gaat bij het realiseren van haar doelstelling uit van de overtuiging dat de samenleving als totaliteit medeverantwoordelijk is voor de opvoeding van haar kinderen. Deze verantwoordelijkheid is een publieke taak en het uitgangspunt van alle programma's. De media hebben een grote invloed op de maatschappelijke en geestelijke vorming van kinderen en daarom is een omroep, specifiek gericht op deze doelgroep, in ons publieke bestel onmisbaar. Kinderen vormen een belangrijke en kwetsbare groep in onze samenleving, waarmee uiterst zorgvuldig moet worden omgegaan.

* De omroep wil binnen het kader van haar doelstelling een platform zijn voor positieve, geweldloze, vernieuwende en Nederlandstalige initiatieven van programmamakers, producenten, animators, muzikanten, kunstenaars, organisaties, stichtingen, verenigingen e.d.

* De inhoud van de programma's is gevarieerd en past binnen de belevingswereld van het kind.

Op 1 januari 2004 moet de Vereniging minimaal 50.000 leden hebben, welke de lidmaatschapsbijdrage van ? 6,- per jaar hebben betaald.
Wij zoeken onze leden onder (aanstaande) ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijdsgroep 4 -12 jaar, alsmede grootouders en ieder ander die onze doelstelling onderschrijft. Om de Vereniging snel te kunnen laten groeien hebben wij veel behoefte aan actieve leden!
Elk lid ontvangt in december van dit jaar een videoband, waarin Kter haar eerste uit te zenden programmablok van ca. 60 minuten presenteert.

Vereniging Kter
Beukenlaan 5a
7223 KL Baak
Tel. 0575 44 29 79
Mobiel: 0630721848

Frank Serlier

www.kter.nl
info@kter.nl



Ingezonden persbericht