Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 30-08-2003
Persberichten van zaterdag 30 augustus 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur.

Jeugdige alcoholbestuurder
SCHOONOORD - Vrijdagavond laat werd aan de Tramstraat een 16-jarige knaap uit Schoonoord gecontroleerd toen hij daar op zijn scooter reed. Hij bleek een alcoholpromillage van 0,9 te hebben. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur kon hij het bureau verlaten.

Alcomobilisten
ASSEN Vrijdagavond werd tijdens een verkeerscontrole een 27-jarige man uit Assen gecontroleerd aan de Havenkade. Hij had een alcoholpromillage van 1,2.

HOOGEVEEN Vrijdagavond reed een 30-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Blankenslaan Oost toen hij een kleine aanrijding kreeg. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,7 te hebben.

Geiten gevaar voor het verkeer
ZWEELOO In de omgeving van de N381 tussen Westerbork en Zweeloo liepen vrijdag drie geiten vrij rond die zich niet door agenten lieten vangen. Ook pogingen hen van de N381 weg te drijven mislukten. Het verkeer werd zelfs vrijdagavond stil gelegd omdat de loslopende geiten een gevaar vormden voor het verkeer. De dieren waren ook niet te benaderen waarna werd besloten een poging te doen deze dieren te doden. Er was namelijk geen mogelijkheid met een verdovingsgeweer deze beesten te benaderen. Een hiertoe opgeleide agent heeft een van de dieren met een geweer gedood, de andere beesten vluchtten een maïsveld in en lieten zich niet meer zien. Vandaag zal een nieuwe poging worden gedaan de beesten te vangen.

Verkeerscontrole
ASSEN Vrijdagavond werd door de politie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee een verkeerscontrole gehouden op het Achillesterrein en de Havenkade. Er werden 400 voertuigen gecontroleerd. In 14 % van de gevallen werd een overtreding vastgesteld waarvoor een bekeuring werd gegeven. Het betrof hier o.a. technische gebreken aan verlichting en banden, 14 bestuurders droegen geen autogordel, een snelheidsovertreding en het niet-handsfree bellen. Ook werd een hierboven genoemde alcomobilist aangetroffen.

Autorace
HOOGEVEEN Werd door agenten vastgesteld dat er weer geraced werd met autos op de Groenenwegenstraat. Een 19-jarige man uit Hoogeveen kreeg een bekeuring, de andere aanwezigen werden gesommeerd daar te verdwijnen. Onderzoek wees uit dat er een club is die via internet aangeeft waar er mogelijk straatraces gehouden gaan worden.

Snorfietsdiefstal verijdeld
ASSEN Vrijdagavond zag een man dat twee jongens met een snorfiets aan het slepen waren aan de Zuidersingel. Toen de jongens zagen dat zij in de gaten gehouden werden lieten zij de snorfiets achter en renden er vandoor. De snorfiets bleek afgesloten te zijn. De 23 -jarige eigenaar meldde zich aan het bureau om aangifte van diefstal te doen toen hij zijn voertuig miste. Hij kon de snorfiets weer meenemen. Van de jongens ontbreekt nog elk spoor.

Woninginbraak
HIJKEN Vrijdag overdag werd tijdens afwezigheid van de bewoners ingebroken in een woning aan de Halerweg. De achterdeur werd op grove wijze geforceerd. Er werd o.a. een satelliet-ontvanger weggenomen, een videocamera en een laptop. Schadebedrag onbekend.

EMMEN Vrijdagavond kwamen bewoners van de Smaragddreef thuis en ontdekten dat er ongewenst bezoek was geweest. Toen zij op onderzoek uit gingen rende een man via de achtertuin hard weg. Zij achtervolgden de man nog wel maar raakten hem kwijt. Onderweg verloor hij nog wel een sieraad die hij had weggenomen. De 62-jarige bewoonster mist nog wel andere sieraden, schadebedrag niet bekend.

Bedrijfsinbraak
EMMEN Vrijdagmorgen ontdekte men bij een bedrijf aan de Phileas Foggstraat dat er ongewenst bezoek was geweest. Het hekwerk was los geknipt en er werd voor 1000 euro aan geïmpregneerde palen en balken weggenomen. Een 36-jarige man uit Sleen deed namens het bedrijf aangifte.

Overlast van jongeren
EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen er meldingen binnen bij de politie van bewoners aan de Dingspellaan over lawaaioverlast van jeugd. De jeugdigen hadden tegenover de agenten veel lawaai en nog meer praats en weigerden bij de school aan de Dingspellaan weg te gaan. Ook werden zij beledigend in hun opmerkingen. Toen de agenten hen met zachte hand probeerden te verwijderen meenden enkelen van de jongeren geweld te moeten gaan gebruiken. Een 16-jarige knaap werd hiervoor aangehouden. Zijn moeder werd hierover ingelicht.