Rijn & Venen, 12.00 uur

Utrecht 30-8-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Dodelijk verkeersongeval
MONTFOORT - Een 19-jarige man uit IJsselstein is vrijdagmiddag dodelijk gewond geraakt bij een aanrijding op de Willeskop. De aanrijding gebeurde omstreeks 17.30 uur.
Het slachtoffer zat als bijrijder in de auto van een 18-jarige bestuurder uit IJsselstein. De 18-jarige bestuurder reed in de richting van Montfoort en haalde op de Willeskop een aantal voertuigen in. Door onbekende oorzaak kwam hij in een bocht op de linkerweghelft terecht en raakte daarbij de auto van een 34-jarige man uit Gouda. Vervolgens raakte hij met de linkervoorzijde de linkerzijde van een andere auto die werd bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Polsbroek. Zij werd hierdoor tussen de vangrails en de achter haar rijdende vrachtwagen gedrukt. Ook de auto waarin het slachtoffer zat raakte de vrachtwagen.
Politie, ambulance, brandweer en traumahelicopter waren snel ter plaatse.

Het slachtoffer overleed ter plaatse, de bestuurder is met verwondingen aan het bekken overgebracht naar het AMC. Ook de 24-jarige vrouw is ter observatie opgenomen naar het ziekenhuis.

De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval. Bij de 18-jarige is bloed afgenomen voor onderzoek op alcoholgebruik.

Fietser aangereden na bedreiging
LOENEN AAN DE VECHT - Een fietser uit Loenen aan de Vecht (leeftijd onbekend) is vrijdagavond om 18.30 ernstig gewond geraakt aan het hoofd na een aanrijding op de Rijksstraatweg. De fietser maakte een opmerking tegen een automobilist die met zijn aanhangwagen het fietspad blokkeerde. De bestuurder - een 39-jarige man uit Nieuwersluis - werd hierop zo boos dat hij uitstapte en probeerde de man vast te pakken. Als gevolg van de strubbeling kwam de fietser op de rijbaan terecht voor tegemoetkomend verkeer en werd hij frontaal aangereden door een personenauto. De politie heeft de 39-man uit Nieuwersluis kunnen aanhouden. De man is in verzekering gesteld. De fietser is overgebracht naar het ziekenhuis.

Verboden wapen aangetroffen
ABCOUDE - Bij een 18-jarige man uit Amterdam is vrijdagavond om 23.30 uur een ploertendoder aangetroffen. De man was met vrienden op de kermis. Een van de vrienden rookte een joint en op de vraag van de politie of en hoeveel hasjes de mannen bij zich hadden toonde de Amsterdammer een zakje. In zijn schoudertas bleek echter nog een zakje en een ploertendoder te zitten. Daarop is de verdachte aangehouden. Hij heeft vrijwillig afstand gedaan van het wapen.

Aangehouden voor belediging
LOENEN AAN DE VECHT - Een 31-jarige man uit Amsterdam is vrijdagmiddag om 12.45 uur aangehouden wegens het beledigen van politieagenten en het inschoppen van een zijruit van een auto. De man reed met zijn bus vlak achter een onopvallende politieauto van de waterpolitie en begon hinderlijk met groot licht te seinen omdat deze auto volgens hem niet hard genoeg reed.
Toen de bus stopte bij de Kerklaan werd de man aangesproken door de agenten van de waterpolitie. Hierop reageerde hij erg agressief en beledigde hij de politie. Hij stapte even later snel de bus weer in en probeerde over een stoep weg te rijden. Daarop werd hij aangehouden en in de politieauto gezet. Daar schopte hij de zijruit van het achterportier eruit. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en later in de middag weer heengezonden. De zaak wordt verder afgehandeld door de waterpolitie.