Politie IJsselland

Persberichten politie Deventer e.o.
van Vrijdag 29-aug-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 30-aug-2003 06:59 uur
Doo/piket: Wim Dierkx
---

ONDER INVLOED

DEVENTER - Bij een controle op de Verlengde Kazernestraat blies een 44-jarige autobestuurder uit Deventer zaterdagmorgen (05.55 u.), 495 ug./l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 5 uren.

---

AANHOUDING NA VERNIELING AUTO

DEVENTER - Zaterdagmorgen (03.48 u.) werd op de Varlarstraat een 28-jarige vrouw uit Deventer aangehouden en ingesloten voor vernieling van een geparkeerde auto. De vrouw schreeuwde en werd zittend op de auto aangetroffen. Van de auto waren de beide spiegels en de voorruit vernield. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

---

AANGEHOUDEN NA GELUIDSOVERLAST

DEVENTER - Na klachten over geluidsoverlast vanuit een woning in de Noorderbergstraat werd zaterdagmorgen (00.08 u.) een 25-jarige man uit Deventer aangehouden. Op vordering van de politie weigerde hij te vertrekken en bij zijn aanhouding verzette hij zich. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd ingesloten en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. In de woning waren meerdere personen aanwezig

---

---- --

Persberichten politie Salland
van Vrijdag 29-aug-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 30-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

DOORGEREDEN NA ONGEVAL MET LETSEL >

RAALTE - Bij een aanrijding met een personenauto, op de kruising Kruisstraat/ Blekstraat/ Korenstraat, raakte vrijdagmorgen (07.50 u.) een 17-jarige fietster uit Raalte gewond. De bestuurder van de auto reed door zonder zijn/ haar identiteit bekend te maken. Zij kneusde en arm en liep schaafwonden op. Daarnaast werd haar kleding beschadigd. Eventuele getuigen van dit ongeval wordt gevraagd contact op te nemen met de politie Raalte via 0900-8844.

---

REEKS INBRAKEN IN AUTO'S

OLST - In de nacht van donderdag op vrijdag jl. werden in de Blomstraat, de Hyacintstraat, de Eulinkstraat, de Koekoeksweg, de Knopppertlaan en de Anemoonstraat in totaal tien auto's opengebroken. In de meeste gevallen werd de autoradio meegenomen en raakte de auto beschadigd.

---

RODEOAUTO'S UITGEBRAND

HEINO - Vrijdagmorgen (07.35 u.) was brand ontstaan in drie rodeoauto's bij een schuur aan de Rozendaelseweg. Vermoedelijk is er kortsluiting in een van de auto's ontstaan. De brandweer bluste de oude auto's die bestemd waren voor een aanstaande autorodeo. Omdat de brand snel werd gemeld werd voorkomen dat de schuur in de brand zou gaan.

---

---- --

Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Vrijdag 29-aug-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 30-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

Geen relevante informatie.

---- --

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
van Vrijdag 29-aug-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 30-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

MAN VERONGELUKT BIJ VERKEERSONGEVAL

STEENWIJKERWOLD - Bij een verkeersongeval op de kruising Oldemarktseweg/ Bentekamp is vrijdagmiddag (29-8-2003 /13.29 u.) een 74-jarige man uit Marijenkampen (gemeente Steenwijkerland) om het leven gekomen. Komende vanaf de Oldemarktseweg stak hij plotseling de Bentekamp* (* = voorrangsweg) over en gaf daarbij geen voorrang aan een van links komende auto, bestuurd door een 60-jarige vrouw uit Havelte. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Er wordt een nader onderzoek naar de toedracht van dit ongeval ingesteld.

---

ONDER INVLOED

SCHEERWOLDE - Tegen een 22-jarige autobestuurder uit Luttelgeest is vrijdagavond (17.32 u.) proces-verbaal opgemaakt omdat hij onder invloed van alcohol een paal van een bushalte aanreed en achteruit een tuin inreed aan de Blokzijlseweg. Hij blies 325 ug./l. Hij kreeg een rijverbod van twee uren..

---

STEENWIJK - Een 18-jarige autobestuurder uit Vaassen blies zaterdagmorgenvroeg, bij een controle op de Meppelerweg, 300 ug./l. Hij kreeg een rijverbod van twee uren en een proces-verbaal.

---

AANGEHOUDEN NA WINKELDIEFSTAL

GENEMUIDEN - In een supermarkt aan het Havenplein werd vrijdagmiddag een 28-jarige vrouw uit Genemuiden aangehouden voor diefstal van twee flessen wijn. Zij kreeg een bekeuring van E 115,00 en van de supermarkt een toegangsverbod voor één jaar.

---

---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van Vrijdag 29-aug-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 30-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

ONDER INVLOED

WILSUM - Op de Uiterwijkseweg werd zaterdagmorgen (01.15 u.) een 27-jarige autobestuurder uit Kampen bekeurd. Bij controle blies hij 250 ug./l. Hij kreeg daarnaast een rijverbod van 1 uur.

---

AANHOUDING NA ONGEVAL MET GESTOLEN AUTO

KAMPEN - Zaterdagmorgen (01.33 u.) werd een 26-jarige man uit Zwolle aangehouden bij het NS station in Kampen. Daarvoor botste hij op de Rijksweg N-50, met een in Zwolle gestolen auto, op een voorganger. Hij was er lopend en gewond vandoor gegaan. Na behandeling door ambulancepersoneel werd hij ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld.

---

---- --

Persberichten politie Zwolle
van Vrijdag 29-aug-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 30-aug-2003 06:59 uur
Door/ piket: Wim Dierkx
---

ONDER INVLOED

ZWOLLE - Zaterdagmorgen (03.45 u.) blies een 39-jarige autobestuurder uit Zwolle bij een controle op de Harm Smeengekade, 510 ug./l. Naast een proces-verbaal kreeg hij een rijverbod van vijf uren.

---

AUTO GESTOLEN

ZWOLLE - Vanaf de van Limburg Stirumware is in de nacht van donderdag op vrijdag jl. een zwarte Volkswagen Golf-V5 gestolen, met het kenteken TN-ZV-92. De auto stond bij de woning van de 30-jarige eigenaar. De waarde van de auto wordt geschat op E 12.0000,00. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

---

DIEFSTAL LAPTOP UIT SCHOOL

ZWOLLE - Vanuit een school aan de Zerboltstraat is vrijdagmorgen (10.15 en 12.10 uur) een laptop gestolen van een van de medewerkers. De PC heeft een waarde van circa E 2.000,00. Vermoedelijk is sprake geweest van insluiping.

---

FLITSPALEN BESPOTEN >

ZWOLLE - Van de 'flitspalen' (t.b.v. snelheid en roodlicht-controles) op de IJsselallee, de Oldenneelallee, de Ceintuurbaan, de Zwartewaterallee, de Blaloweg en de Voorsterweg zijn donderdag jl. de beschermglaasjes voor de camera's met verf 'dichtgespoten'. De camera's werden hierdoor onbruikbaar. Vermoedelijk staand op een auto kon men de kasten bereiken. Gelet op het grote aantal palen dat bespoten is, moeten er getuigen van deze vernielingen zijn. Zij worden dan ook gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

---

ROODLICHTCONTROLES

ZWOLLE - Op de kruising Hortensiastraat/ Deventerstraatweg werden vrijdag 10 bestuurders bekeurd omdat zij het rode verkeerslicht negeerden.

---

---- --