Gemeente Ambt Montfort


Verkeersmaatregelen

LET OP!! De scholen gaan weer beginnen

Einde zomervakantie

Maandag 1 september is de zomervakantie voor de basisscholieren in Limburg weer afgelopen.


3VO campagne

Het begin van het nieuwe schooljaar betekent traditiegetrouw voor de Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie 3VO de start van een nieuwe landelijke campagne de scholen zijn weer begonnen. Automobilisten worden er op attent gemaakt dat kinderen weer dagelijks onderweg zijn naar en van school en gevraagd om daarmee goed rekening te houden.

Boodschap
In het kader van de campagne worden in de buurt van drukke schoolroutes spandoeken en posters opgehangen. Verder vragen een tv- en radiospot automobilisten meer rekening te houden met kinderen in het verkeer.

Kinderen in het verkeer
Jonge kinderen zijn in het verkeer door volwassenen gemakkelijk over het hoofd te zien. Ze hebben ook minder verkeerskennis en verkeerservaring en zijn gauw afgeleid door wat ze zien, horen of doen. Bovendien kunnen ze moeilijk afstand, snelheid en remweg van autos inschatten.

Adviezen van kinderen aan automobilisten
Enkele belangrijke door 3VO opgeschreven adviezen die kinderen zelf aan automobilisten willen geven zijn dan ook:

- Niet te snel, met 30 red je het ook wel

- Let goed op in woonwijken

- Hoe harder je rijdt, hoe langer de remweg

VEILIG RIJDEN HEB JE ZELF IN DE HAND

OOK OUDERS HEBBEN INVLOED OP VEILIGHEID
Uw kind gaat zelfstandig naar school. Misschien maakt u zich dan zorgen om de veiligheid onderweg. U ziet uw kind immers overgeleverd aan de (on)oplettendheid van de overige verkeersdeelnemers. Veel automobilisten moeten weer wennen aan schoolgaande kinderen in het verkeer. Bovendien is uw kind zelf ook nog vol van de vakantie en moet het weer aan het drukke verkeer wennen.

Wat is uw rol
De veiligheid van uw kind is niet volkomen afhankelijk van de andere verkeersdeelnemers. Ouders kunnen zelf ook een belangrijke rol vervullen. U kunt uw kind voorbereiden op de risicos die het loopt op weg van huis naar school. Hoe?
Door de volgende dingen eens te overwegen:

- Leer uw kind de elementaire verkeersregels.
- Verken samen met uw kind de route van en naar (een nieuwe) school.
- Zorg voor een goede fiets. Voer samen met uw kind een fietscontrole uit.

- Uw kind leert het meest van u. Geef daarom het goede voorbeeld als u samen gaat fietsen.

- Zorg voor reflectie op de kleding van uw kind. Er zijn handige reflecterende strips die u op de kleding kunt bevestigen.

LET OP !! DE SCHOLEN GAAN WEER BEGINNEN

30-8-2003 00:00