Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 19 augustus 2003

Krotwaar en Kortbeek klaar voor toptoernooien

Prins Hendrik-atleten Luc Krotwaar (35) en Thomas Kortbeek (22) nemen volgende week deel aan internationale toernooien in respectievelijk Frankrijk en Zuid-Korea. Krotwaar, uit Eindhoven, start 30 augustus in de marathon van de Wereldkampioenschappen in Parijs; de Bosschenaar Kortbeek is afgelopen maandag gearriveerd voor de Universiade in Zuid-Korea. Op deze "Olympische Spelen voor Studenten" in Daegu start voor hem de kwalificatiereeks op donderdag 27 augustus.

Krotwaar kwam eerder terug uit het frisse Kenia om in Nederland te wennen aan de warme en benauwde warm dat hij volgende zaterdag hoop te verwachten in de Franse hoofdstad. Dan start om 14.20u de marathon die finisht in het Stade de France in St. Denis, een voorstad ten noorden van Parijs. De lopers zullen onderweg de Notre Dame, het Louvre, de Champs-Elysées, de Arch de Triumph, en de Eiffeltoren passeren. De opkomst bij de mannen is sterk met regerend Olympisch en Wereldkampioen Gezahegne Abera uit Ethiopië, en de snelle marathonlopers zoals de Keniaan Michael Rotich (dit jaar de snelste tijd met 2u 6.33 min) en de Fransman Benoit Zwierzchiewski. Krotwaar, vijfvoudig Nederlands marathonkampioen, reist 26 augustus af naar Parijs.

Thomas Kortbeek, winnaar van het brons op de recente Europese kampioenschappen onder 23 jaar, zal zijn wedstrijdenreeks starten op 27 augustus 10.00u Nederlandse tijd. De inschrijvingen zijn nog niet bekend, maar vooralsnog wordt er vanuit gegaan dat de dan geplande kwalificaties nodig zijn om de halve finale te halen. Deze vindt op 28 augustus plaats, 03.20u Nederlandse tijd.

De finale is op zaterdag 30 augustus, en vindt, net als de andere atletiekwedstrijden, plaats in het Daegu World Cup Stadium, een stadion van het WK Voetbal dat plaats biedt aan 65,857 mensen.

EINDE BERICHT