Gemeente Leiden

Zeeheldenbuurt viert multicultureel zeeheldenfeest

Publicatiedatum: 22 augustus 2003

Met de zeehelden de wereld rond. Dat is het thema van het multiculturele buurtfeest dat bewoners en vrijwilligers van de Zeeheldenbuurt op zaterdag 30 augustus hebben gepland. Het feest vindt plaats in het park aan de Tasmanstraat en wordt gefinancierd door het project Onze Buurt aan Zet van de gemeente Leiden. De feestelijkheden beginnen om 10.15 uur met een kinderoptocht vanuit speeltuin Ons Eiland. Om 17.00 uur is het feest afgelopen.

MILIEU EN BEHEER - Er komen optredens en attracties uit landen waar Nederland in de VOC-tijd handel mee dreef. Zo onstaat een multicultureel programma met onder andere: Afrikaanse muziek, Indonesische dans, Braziliaanse muziek, het Zeevrouwen Koor en een Chinese Leeuwendans. Daarnaast is er een kinderklederdrachtshow met kleding uit verschillende landen en een terras waar bezoekers terechtkunnen voor een hapje en een drankje. Voor de kinderen is er onder andere schminken, een draaimolen, een tijger springkussen, ponyrijden, rodeostier en spijkerbroek hangen.

Organisatie

Het feest is georganiseerd door de Activiteiten Commissie Zeeheldenbuurt, medewerkers van Buurthuis t Schippertje, bewoners uit de Buurtvereniging en vrijwilligers van Speeltuin Ons Eiland.

Onze Buurt Aan Zet

In het project Onze Buurt Aan Zet staan de bewoners van Slaaghwijk en Binnenstad-Noord centraal. Zij hebben voorstellen ingediend om de leefbaarheid en veiligheid in hun wijk te verhogen. Samen met de gemeente worden de voorstellen omgezet in zichtbare activiteiten. Een van de voortellen is de organisatie van dit multiculturele buurtfeest om de betrokkenheid van de bewoners bij hun wijk te vergroten.

Volgende week vindt u het volledige programma op deze plaats.

Deze pagina is gewijzigd op 21-08-2003