Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 22 augustus 2003

'Haagsche Kunst- & Antiekdagen' op 30 en 31 augustus in historisch centrum Den Haag

Sculpturen staan dit jaar centraal

Beeldenstad Den Haag komt in volle glorie tot uiting tijdens de 10e editie van het branche-evenement "Haagsche Kunst- & Antiekdagen", dat op zaterdag 30 en zondag 31 augustus plaatsvindt in het historische centrum van Den Haag (met het Lange Voorhout als middelpunt).

Zo wordt de locatie van het evenement, het Lange Voorhout, al opgesierd door de veelgeprezen openlucht tentoonstelling "Den Haag Sculptuur" met prachtige beelden uit binnen- en buitenland. Nieuw tijdens het evenement is het project 'Nieuwe Kunst in Verborgen Tuinen', dat schitterende sculpturen laat zien in de sfeervolle historische tuinen van antiquair Van Leeuwen (Noordeinde 164) en veilinghuis Van Stockum (Prinsegracht 15). De tuinen zijn speciaal voor de Haagsche Kunst- & Antiekdagen ingericht en worden opengesteld voor het publiek.

Wandelingen

Onder leiding van deskundige gidsen van 't Gilde kan tussen 12.00 en 16.00 uur gratis een wandeling gemaakt worden langs de talrijke beelden in de historische binnenstad naar het Noordeinde en de Denneweg. Het startpunt van deze wandelingen, die een klein uur duren, is het centrale informatiepunt op het Lange Voorhout.

Markten

Op het Lange Voorhout is de bekende keramiek- en beeldhouwmarkt weer gesitueerd. Ook daar vindt men weer beelden. De antiek-, curiosa- en boekenmarkt staat op de 'korte poot' van het Lange Voorhout. Hier is, naast kunst en antiek, veel oude literatuur te vinden.

Antiekbuurten

De vele antiekwinkels en galeries in de Haagse binnenstad besteden ruim aandacht aan het evenement. Op het Noordeinde en in Buurtschap 2005 (rondom de Denneweg) worden de deuren wijd opengezet voor het publiek. Veilinghuis Van Stockum en het Venduehuis der Notarissen verrichten (kosteloos) taxaties.

Centraal informatiepunt
Vanuit een centrale locatie op het Lange Voorhout wordt informatie verstrekt over het evenement. Bezoekers kunnen hier ook de gratis Kunst- & Antiekdagen brochure en de routebeschrijving van de 'Kunst- & Antiekwandeling door Den Haag' verkrijgen.

Paardentram
Het informatiepunt is tevens de opstapplaats voor de Paardentram, die tijdens het evenement volgens een vaste route naar verder gelegen locaties, waar ook vele activiteiten op het gebied van kunst en antiek worden georganiseerd, rijdt.

Voor meer informatie: www.denhaag.com