PERSBERICHT - 2003-08-22

Festiviteiten in Maleisië rondom viering onafhankelijkheid

Op 30 en 31 augustus viert Maleisië de 46e verjaardag van haar onafhankelijkheid. De Maleisische bevolking herdenkt het feit dat het land op 31 augustus 1957 officieel onafhankelijk werd van Groot Brittannië. Dit jaar wordt gedurende de festiviteiten tevens afscheid genomen van Minister-President Dato Seri Dr. Mahathir bin Mohamed, die het land gedurende 21 jaar heeft geregeerd en in oktober zal aftreden.

De feestelijkheden vinden al vanaf het begin van de maand plaats, maar bereiken hun hoogtepunt in de activiteiten op 30 en 31 augustus in Kuala Lumpur en Putrajaya. Op de eerste dag vindt op het Dataran Merdeka, het Onafhankelijkheidsplein, een groot feest plaats met onder andere een openluchtconcert door bekende nationale musici. Dit evenement wordt de dag daarna gevolgd door een grote parade in Putrajaya, de splinternieuwe regeringsstad in de nabijheid van Kuala Lumpur. Tijdens de parade zal de koning van Maleisië, Yang Di-Pertuan Agong, aanwezig zijn, evenals leden van de Maleisische regering en diplomatieke vertegenwoordigers uit andere landen. Tot half september zal Maleisië nog in het teken staan van activiteiten rond de onafhankelijkheidsviering.

Volgens Sam Appadurai, directeur Tourism Malaysia in Frankfurt, laat de viering van de onafhankelijkheid op uitgelezen wijze zien wat voor een uniek land Maleisië is. Het land heeft veel te bieden; van steden van wereldformaat en prachtige beach resorts tot absoluut ongerepte natuur, lieflijke guest houses en een enorme diversiteit aan Aziatische culturen. Daarnaast organiseren wij in Maleisië altijd fantastische evenementen en feesten!.


---