RVU

RADIO 1 P E R S B E R I C H T

PB 0830 Hilversum, 25 augustus 2003

Simek 's nachts

- Martin Simek ontmoet de schrijver en dichter Rogi Wieg -

ZATERDAG 30 AUGUSTUS 2003 VAN 00.04-01.00 UUR, RVU / RADIO 1

Rogi Wieg debuteerde op 24-jarige leeftijd met de roman 'De moeder minnaar'. In 1998 schrijft hij voor de Privé-domein reeks het dagboek 'Liefde is een zwaar beroep'. Al gedurende het schrijven van dit boek raakte Rogi Wieg in een ernstige depressie. Hij deed drie zelfmoordpogingen en kwam na veel omzwervingen terecht bij de jonge psychiater Bram Bakker die hem uiteindelijk uit zijn depressie tilde.

Wieg keerde dit jaar terug met zijn roman 'Kameraad scheermes' waarin hij deels verslag doet van zijn depressieve periode. Rogi Wieg praat met Martin Simek even openhartig als in zijn dagboek over het verdriet om zijn kind dat uit zijn leven verdween, over zijn geliefden, over zijn seksleven en over zijn geestesziekte.

"Na alle desastreuze ervaringen die ik met vrouwen achter de rug heb, denk ik dat ik voor het eerst kan zeggen dat ik mijn grote liefde nu gevonden heb. Ik heb veel mensen pijn gedaan, maar in de depressie heb ik enorm veel geleerd. Als overlevende, die met bijna 0 % kans teruggekeerd is in de maatschappij, weet ik nu hoe ik mezelf en anderen niet kapot moet maken. Door redelijk met mezelf, en daardoor redelijk met anderen te zijn, kan ik nu pas voor mezelf zorgen en anderen werkelijk lief hebben!"

Productie en redactie: Anne Branbergen en Bettine Vriesekoop Eindredactie en regie: Vincent van Merwijk

Een herhaling van 25 januari 2003.

simek@rvu.nl
rvu.nl/simek

Sinds Martin·Simek op 15 december 1994 als radiopresentator bij de RVU debuteerde, is hij een begrip geworden in medialand en bij vele luisteraars. De confronterende, sterk op intuïtie leunende wijze van interviewen van Simek maakt van elk gesprek een belevenis én een uitnodiging tot zelfonderzoek bij de luisteraar.

Fotograaf: Barry Kornbluh.

Met vriendelijke groeten,

Quinta Murré
RVU/// educatieve omroep
Afdeling Communicatie
(Bereikbaar op 035-6771482, maandag, woensdag, en vrijdagochtend)