Gemeente Leiden

Persbericht

Culinaire Themaweek zet stedenbanden op evenementenkalender

Publicatiedatum: 26 augustus 2003

De stedenbanden met Oxford (Engeland), Juigalpa (Nicaragua), Buffalo City (Zuid-Afrika) en Toruñ (Polen) organiseren van 30 augustus tot 6 september voor het eerst een themaweek Leiden Internationaal. Het thema van deze eerste week is Culinair.

In de culinaire week serveren in totaal 22 Leidse restaurants menus of gerechten die representatief zijn voor de zustersteden van Leiden. Een programmaboekje vermeld welke restaurants aandacht schenken aan welk land. Dit boekje Leiden Internationaal in culinair bestek - is gratis te verkrijgen bij het stadhuis, het Stadsbouwhuis, de Leidse Schouwburg, de Centrale Bibliotheek in de Nieuwstraat, K&O, het LAK en Leiden Promotie/VVV aan de Stationsweg.

De culinaire week wordt op zaterdag 30 augustus geopend met een feestelijke presentatie van de stedenbanden op de markt op het evenementenplein (Beestenmarkt).

Zaterdag 6 september vindt een afsluitend feest plaats in het Arsenaal aan het Arsenaalplein (bij het LAK theater). Iedereen is hier van harte welkom voor een feest met hapjes, drankjes en muziek uit de landen van de Leidse zustersteden. De entreeprijs is EUR 10, dit is inclusief de hapjes, maar zonder de drankjes.

Het ligt in de bedoeling om elk jaar in de eerste week van september een Leiden Internationaal- week te organiseren, met telkens een ander thema. Hiermee willen de gezamenlijke stedenbandstichtingen de zustersteden Oxford (Engeland), Juigalpa (Nicaragua), Buffalo City (Zuid-Afrika) en Toruñ (Polen) dichter bij de Leidse bevolking brengen.

Deze pagina is gewijzigd op 26-08-2003