Gemeente Almelo

Wagenpark gemeente deels op aardgas

Het college van burgemeester en wethouders van Almelo wil het rijden op aardgas promoten door een deel van het gemeentelijke wagenpark op aardgas (Cogas Giga) te laten rijden. Aardgasvoertuigen stoten aanzienlijk minder schadelijke stoffen uit dan voertuigen die rijden op benzine of diesel.

In 1997 heeft het gemeentebestuur haar strategie voor schoner bedrijfsvervoer vastgesteld. De uitvoering hiervan was afhankelijk van de opening van een aardgas-vulstation in Almelo. Inmiddels is op initiatief van Cogas Energie een aardgaspomp in Almelo geopend. Samen met een aantal autodealers onderzoekt Cogas Energie de mogelijkheden voor een tweede aardgaspomp. Dit betekent dat de gemeente nu uitvoering kan geven aan haar strategie. De gemeente wil in de periode van 2003-2004 drie aardgasvoertuigen aanschaffen.

De voertuigen van het gemeentelijke wagenpark rijden tot op heden op diesel of benzine. Door de aanschaf van aardgasvoertuigen kan de emissie van schadelijke stoffen van het gemeentelijke wagenpark aanzienlijk verlaagd worden. Naast de voordelen voor het milieu, is het rijden op aardgas - onder bepaalde voorwaarden - ook financieel aantrekkelijk.

Op zaterdag 30 augustus vindt er een kijk- en rijdag plaats om bewoners van Almelo kennis te laten maken met het rijden op aardgas. Deze dag wordt door Cogas Energie in samenwerking met een aantal autodealers georganiseerd. Wethouder Kuiper en directeur Schiphorst van Cogas Energie verrichten om 11.00 uur de openingshandeling.