Gemeente Enschede

Grote schoonmaak in Enschede Noord


Enschede, 27-08-2003

Kinderen van de speeltuinen en scholen in Enschede Noord houden zaterdag 30 augustus aanstaande een grote opruimactie van zwerfafval. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met het stadsdeel en de landelijke organisatie voor speeltuinwerk NUSO.

Op initiatief van de Stichting Nederland Schoon en de NUSO is zaterdag 30 augustus 2003 een grote schoonmaakactie met jongeren gepland. Ongeveer 125 kinderen uit Stadsdeel Noord ruimen dan gedurende een uur het zwerfafval rond hun school of speeltuin op. De kinderen verdienen met de actie een bedrag van ? 100,00 voor de organiserende instantie. De school of speeltuin mag dit bedrag naar eigen inzicht besteden. Aan de actie in Enschede-Noord wordt medewerking verleend door de Anna van Burenschool, de Bonifatiusschool, De Noordlinde, De Toermalijn, ODBS Lonneker, OBS Twekkelerveld, de Paulusschool en de Speeltuinen Het Heelal, Kozakkenpark, Mekkelholt en Voortsweg. Stadsdeel Noord ondersteunt de actie met materialen en zorgt ook voor het afvoeren van het ingezamelde afval.

De weg, het schoolplein, de speeltuin. Allemaal plekken waar zwerfafval de omgeving ontsiert. Jaarlijks kost het opruimen van de rommel op en langs rijkswegen landelijk ruim acht miljoen Euro. Daarin zijn de kosten van de gemeenten niet meegenomen! Vandaar dat Stichting Nederland Schoon zich blijft inzetten voor preventie en bestrijding van zwerfafval. Gedragsverandering bij de consument heeft hierbij de hoogste prioriteit. Nederland Schoon wil met haar campagnes eerst een mentaliteitsverandering bewerkstelligen, die uiteindelijk moet leiden tot een verandering in het gedrag van de mensen. Via acties als die van aanstaande zaterdag maakt de stichting duidelijk dat je ook
---

Gepubliceerd op 27-08-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar