Gemeente Amersfoort

Amersfoortse vrijwilligers in het zonnetje
Uitreiking Vrijwilligersprijs 2003

datum: 27 augustus 2003

Op zaterdag 30 augustus aanstaande vindt voor de zesde keer de jaarlijkse Stadsbrunch voor vrijwilligers plaats. 200 vrijwilligers van 25 organisaties zijn dan uitgenodigd om van een uitgebreide maaltijd te komen genieten. Tijdens de Brunch wordt bekendgemaakt welke organisatie de Amersfoortse Vrijwilligersprijs 2003 in ontvangst mag nemen.

Met de jaarlijkse Stadsbrunch wil de gemeente haar dank en waardering laten blijken aan de vele vrijwilligers die Amersfoort rijk is. Net als de afgelopen twee jaren is Ingenieurs en Adviesbureau DHV hoofdsponsor van de Brunch. Bij mooi weer vinden alle activiteiten plaats rond de beuken op het stadhuisplein. Bij slecht weer is de Brunch in de raadszaal van het Stadhuis.

Prijs
Dit jaar hebben 43 organisaties zich ingeschreven voor de Amersfoortse Vrijwilligersprijs. Daarvan heeft een onafhankelijke jury er zeven genomineerd, te weten:

1. EHBO Sint Joris Amersfoort

2. Meridiaan College

3. Gehandicapten Sportvereniging Amersfoort en Omstreken
4. De Zonnebloem, afdeling Hoogland

5. Stichting Welzijn Amersfoort; buurtbemiddeling
6. Stichting Vijverconcerten Kattenbroek

7. Museum Flehite Amersfoort

Aan de prijs is een geldbedrag van EUR 2.300,-- verbonden. De winnende organisatie ontvangt tevens de wisselbokaal uit handen van de winaar van vorig jaar, de Symfora Groep van Zon en Schild. De tweede en derde prijs (respectievelijk EUR 1.000,-- en EUR 500,--) zijn ter beschikking gesteld door LATEI Projectontwikkeling. Tot slot heeft de jury de mogelijkheid een ga-zo-door-prijs ter waarde van EUR 230,-- uit te reiken.

Programma
10.30 uur ontvangst gasten
11.05 uur speech loco-burgemeester
11.15 uur aanvang buffet
12.45 uur uitreiking Vrijwilligersprijs 2003
13.50 uur afsluiting