Stichting TELEAC/NOT

TeleScoop Nieuwsbrief

Aanstaande zaterdag in TeleScoop Magazine

* Veel websites op zwart als protest tegen patentrecht De Europese Unie neemt op 1 september een besluit over het patentrecht op software. Dat leidt tot heftige online protesten: minstens 600 websites zijn tijdelijk niet toegankelijk. Webmasters vragen op die manier aandacht voor het gevaar dat patentrecht op software met zich meebrengt. Softwaremakers zouden in de toekomst - zonder het te weten - patenten kunnen schenden. Een programma maken zonder jurist kan wel eens een angstig avontuur worden.


* KNMI kijkt 10 dagen vooruit dankzij supercomputers

Het zal niemand zijn ontgaan: het is behoorlijk warm geweest de afgelopen tijd. De voorspellingen van het KNMI daarbij waren opvallend. Het instituut wist met grote zekerheid te voorspellen dat de warmte en droogte nog lang zouden aanhouden. Dat is wel eens anders geweest. De reden: het KNMI gebruikt een nieuw systeem dat met betere weermodellen rekent. Doel is om in extreme weersituaties betere weeralarmen te kunnen uitgeven.


* Wat heb ik nou aan mijn pc hangen?! Aflevering 5 (slot): Een beetje koelkast heeft tegenwoordig een USB-aansluiting. Herhaling.


* Circus Blankesteijn: Plaxo Een kleine toevoeging aan Microsoft Outlook zorgt ervoor dat het adresboek van dit programma volautomatisch up-to-date blijft. Deze toevoeging heet Plaxo . Het lijkt heel handig, maar werpt wel vragen op over de privacy. Telescoop MagazineUitzending: zaterdag 30 augustus 2003 17.02 - 18.00 uur op 747AM Dit programma is na uitzending in realaudio te beluisteren op onze website: www.telescoop.nl.


---

Eerder vandaag in TeleScoop Actueel

* Sobig en Blaster: een update met virusdeskundige Jan Terpstra.
* Herbert Blankesteijn over de Campina afperser en de steganografie.
* Uit de USA: zelfs ervaren surfers beseffen niet dat ze zoekresultaten voorgeschoteld krijgen waar voor betaald is.
* Column: Vincent Bijlo.
TeleScoop Actueel
Uitzending: elke woensdag 13.30 - 14.00 uur op 747AM Dit programma is in realaudio te beluisteren op onze website: www.telescoop.nl.