Gemeente Leiden

Persbericht

Multicultureel zeeheldenfeest in kader van Onze Buurt aan Zet

Publicatiedatum: 27 augustus 2003

Met de zeehelden de wereld rond. Dat is het thema van het multiculturele buurtfeest op zaterdag 30 augustus dat bewoners van de Zeeheldenbuurt en vrijwilligers van diverse verenigingen in het kader van Onze Buurt aan Zet hebben georganiseerd. Het feest wordt gefinancierd in het kader van het project Onze Buurt aan Zet van de gemeente Leiden. Om 10.15 uur begint het feest in het park aan de Tasmanstraat met een kinderoptocht vanuit speeltuin Ons Eiland. Om 17.00 uur is het feest afgelopen.

In het project Onze Buurt aan Zet staan de bewoners van Slaaghwijk en Binnenstad-Noord centraal. Zij hebben voorstellen ingediend om de leefbaarheid en veiligheid in hun wijk te verhogen. Samen met de gemeente worden de voorstellen omgezet in zichtbare activiteiten. Een van de voortellen is de organisatie van dit multiculturele buurtfeest. Doel is het vergroten van de betrokkenheid van de bewoners bij hun wijk.

Organisatie

Het feest is georganiseerd door Activiteiten Commissie Zeeheldenbuurt, medewerkers van Buurthuis t Schippertje, bewoners uit de Buurtvereniging en vrijwilligers van Speeltuin Ons Eiland.

Zeeheldenfeest

De cultuur uit de verschillende landen waar Nederland in de VOC-tijd handel mee dreef, is terug te zien in diverse optredens en attracties. Zo is een multicultureel programma ontstaan met onder andere Afrikaanse muziek, Indonesische dans, Braziliaanse muziek, het Zeevrouwenkoor en een Chinese Leeuwendans. Daarnaast is er een kinderklederdrachtshow en een terras waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje en een drankje. Voor de kinderen is er onder andere schminken, een draaimolen, een tijger-springkussen, ponyrijden, een rodeo stier en spijkerbroek hangen.

Deze pagina is gewijzigd op 28-08-2003