ProRail

Persbericht

27-8-2003

Werkzaamheden spoorverdubbeling Amsterdam-Utrecht

In opdracht van ProRail wordt in het weekeinde van 30 en 31 augustus 53 uur aan één stuk gewerkt aan de spoorverdubbeling Amsterdam - Utrecht. Tijdens de werkzaamheden is in beide richtingen geen treinverkeer mogelijk. Ook het treinverkeer tussen Breukelen en Woerden ligt in verband met de werkzaamheden stil. De werkzaamheden starten zaterdagochtend om 00.40 uur en duren tot maandagochtend 04.50 uur. De spoorverdubbeling is eind 2006 gereed.

Tijdens het weekeinde wordt langs het hele traject gewerkt; ook voor regulier onderhoud. Door veel werkzaamheden te bundelen in één weekeinde, probeert ProRail de overlast voor omwonenden en reizigers zoveel mogelijk te beperken. Na dit weekeinde bereikt de spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht twee belangrijke mijlpalen.

Nieuw spoor en perron station Amsterdam Bijlmer in gebruik In Amsterdam Zuidoost worden op maandag 1 september aanstaande aan de oostzijde van station Amsterdam Bijlmer een nieuw spoor en perron in gebruik genomen. Dit spoor en perron (voor de treinen richting Amsterdam) liggen aan de kant van de Amsterdamse Poort. In mei is aan de kant van de ArenA boulevard het eerste nieuwe spoor en perron in gebruik genomen.

Eerste trein over Werkspoorbrug in Utrecht Op maandag 1 september aanstaande zal de eerste trein over de nieuwe Werkspoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht rijden. Deze dag wordt het spoor richting Utrecht in gebruik genomen. Dit nieuwe, westelijke buitenspoor loopt van het station in Maarssen tot het emplacement in Utrecht. Het tweede nieuwe spoor, het binnenspoor, gaat medio oktober in dienst. De twee oude sporen in Utrecht (inclusief de Demkaspoorbrug) en Maarssen komen vervolgens vrij en worden vernieuwd. De Demkaspoorbrug wordt bovendien geluidsarmer gemaakt. In 2005 zijn er in Utrecht en Maarssen vier sporen in dienst.

Treinreizigers
Intercity's worden omgeleid via Hilversum. Voor de tussenliggende stations zet NS bussen in. Voor meer informatie over de reistijden kunnen reizigers bellen met 0900-9292.


---
Copyright © 2003 ProRail