AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 28 augustus 2003

Zaterdag Krotwaar en Kortbeek in actie op WK's

Voor Prins Hendrik-atleten Luc Krotwaar (35) en Thomas Kortbeek (22) staan zaterdag in het teken van belangrijke wedstrijden: Krotwaar, uit Eindhoven, start 30 augustus in de marathon van de Wereldkampioenschappen in Parijs; hordeloper Kortbeek heeft zich vanmorgen gekwalificeerd voor de finale voor de Universiade in het Zuid-Koreaase Daegu. Op deze Wereldspelen voor Studenten treft hij een sterk veld op de 400 meter horden. Kortbeek start in baan 2, met de snelste man van de halve finale, de Brit Matthew Douglas, voor zich, als richtpunt.

Krotwaar start zaterdagmiddag om 14.20u in het Parijse stadhuis aan de marathon die finisht in het Stade de France in St. Denis, een voorstad ten noorden van Parijs. De lopers zullen onderweg de Notre Dame, de Place da la Bastille, de l'Opera, het Louvre, de Champs-Elysées, de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren passeren. De opkomst bij de mannen is sterk met regerend Olympisch en Wereldkampioen Gezahegne Abera uit Ethiopië, en de snelle marathonlopers zoals de Keniaan Michael Rotich (dit jaar de snelste tijd met 2u 6.33 min) en de Fransman Benoit Zwierzchiewski. Ook de snelle Spanjaard Martinez, die dit jaar derde werd in de marathon van Rotterdam, is van de partij. Krotwaar, vijfvoudig Nederlands marathonkampioen is afgelopen woensdag aangekomen in de Franse hoofdstad.

Hordeloper Thomas Kortbeek uit 's-Hertogenbosch heeft zich overtuigend weten te plaatsen voor de finale van de Universiade. De student Fysiotherapie aan de Fontys-Hogeschool in Eindhoven kwam vandaag tot een tijd in 49.63 seconden, waarmee hij derde werd in de 1e reeks van de 2 halve finales. Woensdag werd hij in de kwalificatiewedstrijden van de 400 meter horden eerste in zijn reeks met een tijd van 50.42 seconden, de snelste tijd van alle 26 deelnemers. De finale is op zaterdag 30 augustus in Daegu World Cup Stadium, 10.40u plaatselijke tijd (2.40u Nederlandse tijd).