Ingezonden persbericht

'Sneak Preview' van Amsterdam Symphony Orchestra tijdens de Uitmarkt !

Datum 30 augustus 2003 van 13.00 uur tot 14.00 uur

Plaats Grote Zaal van Het Concertgebouw


Informatie: Amsterdam Symphony Orchestra

Tel: 035-69 222 62 - 06-28 88 27 32 (Liesbeth Steenhuisen)
E-mail: info@amsterdamsymphony.com
Internet: www.amsterdamsymphony.com





Het is even geleden dat wij iets van ons hebben laten horen, druk als het was met het opzetten van het orkest en met de organisatie van de serie in de Goederenbeurszaal van de Beurs van Berlage en diverse tournees.


Velen vroegen zich af wanneer ze het Amsterdam Symphony Orchestra eens konden horen en zien. Tot nu toe moesten we steeds 'nee' verkopen, althans een 'nee' tot het eerste officiële concert in de Goederenbeurszaal op 15 oktober a.s.


Nu is er een mogelijkheid bijgekomen. Op 30 augustus a.s. licht het Amsterdam Symphony Orchestra in de Grote Zaal van het Concertgebouw een tipje van de sluier op in de vorm van een 'Sneak Preview' tijdens de Uitmarkt! Dit concert moet niet verward worden met dé ultieme eerste presentatie op 15 oktober, het is 'slechts' een presentatie van de resultaten van het eerste trainingskamp dat het orkest van 27 t/m 29 augustus in Rolduc (Kerkrade) zal hebben. Het 'Sneak Preview' programma ziet er als volgt uit:


Johannes Brahms - Concert voor viool, cello en orkest in a, op. 102
Antonin Dvorák - Symfonie nr. 9 in e, op. 95 'Uit de Nieuwe Wereld'


De dirigent is artistiek leider en oprichter Peter Sánta en de solisten zijn Denis Goldfeld (viool) en Alexander Khramouchin (cello). Deze solisten zullen ook later in het seizoen te horen zijn in respectievelijk het vioolconcert van Beethoven en het celloconcert van Schumann.


Waar ging het ook alweer over? Een compleet nieuw Amsterdams orkest bestaande uit fantastische professionele musici tussen de 20 en 40. Één brok passie en energie! Thuisbasis van het orkest is de Goederenbeurszaal in de Beurs van Belage (trouwzaal Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima) en het eerste officiële concert vindt plaats op 15 oktober a.s. Naast de eigen serie in de Goederenbeurszaal speelt het orkest ook in andere zalen, zowel in Nederland als in het buitenland. Verder staan er - vooralsnog - twee tournees op de rol (Zuid Amerika in mei 2004 en Azië in November 2004).


U bent van harte welkom tijdens het 'trainingskamp' in Rolduc en/of de 'Sneak Preview' in Het Concertgebouw. Voor meer informatie en/of het aanvragen van interviews kunt u contact opnemen met Liesbeth Steenhuisen.