ProRail

Persbericht

25-8-2003

Werkzaamheden Hofpleinlijn

Vanaf zaterdag 30 augustus tot en met vrijdag 19 september wordt er aan het spoor van de Hofpleinlijn tussen Rotterdam Hofplein en de overweg Veenweg ter hoogte van Nootdorp gewerkt. In opdracht van ProRail worden in die periode zowel overdag als ⤮s nachts de onderstaande werken uitgevoerd.


* Onderhoudswerkzaamheden aan Overweg Kleiweg te Rotterdam Kleiweg

* Realisatie Onderdoorgang Oudelandselaan te Berkel en Rodenrijs

* Realisatie Tunnel N470/Groenekade te Pijnacker
* Tijdelijke Overweg Groenekade te Pijnacker
* Realisatie Interwijktunnel te Pijnacker
* Realisatie duiker te Pijnacker
* Onderhoudswerkzaamheden aan Overweg Oostlaan te Pijnacker

Aanleiding voor de langdurige buitendienststelling van de Hofpleinlijn zijn de werkzaamheden in het kader van de Hogesnelheidslijn-Zuid. Ter hoogte van Rotterdam Airport wordt de kruising van de Hogesnelsheidslijn-Zuid met de Hofpleinlijn aangelegd. ProRail heeft er voor gekozen om aan te haken bij deze werkzaamheden om zo in de toekomst de overlast richting omwonenden en reizigers zo veel mogelijk te beperken.

Voor de realisatie van de onderdoorgang Oudelandselaan, Interwijktunnel en N470 worden de tunneldekken via een speciale inschuiftechniek ingeschoven. De tunneldekken zijn de afgelopen maanden naast het spoor gemaakt en worden in deze buitendienststelling met behulp van duwvijzels in het spoordek geschoven.

Technische gegevens Oudelandselaan Berkel en Rodenrijs Het in te schuiven tunneldek is 32 meter breed en 15 meter lang en weegt 840 ton.

Technische gegevens Interwijktunnel Pijnacker â¤" Nootdorp Het in te schuiven tunneldek is 30 meter breed en 14 meter lang en weegt 900 ton

Technische gegevens N 470 Pijnacker - Nootdorp Het in te schuiven tunneldek is 25 meter breed en 12 meter lang en weegt 625 ton en bestaat uit gekleurd beton.

Technische gegevens Duiker Pijnacker Centrum Onder de parkeerplaats van het NS-station wordt een duiker aangelegd met een totale lengte van 55 meter, waarvan in de buitendienststelling 23 meter. Het plaatsen van de 4 duikerelementen zal geschieden middels een 500 tons kraan, daarna worden er nog 8 duikerelementen geplaatst middels een 300 tons kraan. Deze kraan wordt opgesteld op de parkeerplaats van het NS-Station. De duikerelementen hebben elk een gewicht van 36,5 ton.

Beperkt treinverkeer
In de periode van 30 augustus tot en met 19 september is er op de Hofpleinlijn geen treinverkeer mogelijk. NS zet bussen in. Voor meer informatie kunnen reizigers terecht bij het NS-loket, www.ns.nl of bij OV-reisinformatie 0900-1475 (â'¬ 0,35 p.m.).


---
Copyright © 2003 ProRail