1e persbericht van zaterdag 30 augustus 2003

Eindhoven 30-8-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Jongen met gestolen bromfiets aangehouden

Vrijdagavond rond 20.30 uur is in de Johannesburgstraat een 18-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Hij was in het bezit van een bromfiets die van diefstal afkomstig was. Het framenummer was uit de brommer verwijderd. Agenten zagen op de Oude Doornakkerseweg de jongen met enkele andere jongens op bromfietsen rijden. Toen de agenten de jongen wilden laten stoppen beletten zijn kompanen dat en probeerde de 18-jarige te ontkomen. Na een achtervolging werd hij alsnog gepakt en de bromfiets is in beslaggenomen. De jongen is ingesloten.

Eindhoven: Man met bierfles op hoofd geslagen

Zaterdagmorgen rond 0.15 uur is op de Mathildelaan een 26-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt er van verdacht tijdens een ruzie op de Emmasingel een 28-jarige man uit Bergeijk met een bierfles op zijn hoofd te hebben geslagen. Het slachtoffer wilde een ruzie tussen enkele mannen sussen. Toen hij daar mee bezig was werd hij op zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer kreeg glas in een oog en liep snijwonden op. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. De reden van de ruzie is nog niet bekend.

Eindhoven: Invalide man mishandeld

Zaterdagmorgen rond 0.30 uur is in de Kerkstraat een 45-jarige Eindhovenaar mishandeld en bedreigd door een 19-jarige inwoner van Eindhoven. Het slachtoffer zat in zijn elektrische rolstoel toen er een man naar hem toe kwam en aan hem vroeg of hij van de politie was. Toen het slachtoffer dat ontkende en vroeg hem met rust te laten werd hij door de man tegen zijn benen geschopt en enkele malen in zijn gezicht geslagen. Toen het slachtoffer probeerde weg te rijden ging de dader voor hem staan en pakte hem bij de keel. De dader pakte een mes en bedreigde daarmee het slachtoffer. Aan de hand van het verstrekte signalement konden agenten rond 1.25 uur in de Kerkstraat de 19-jarige man aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Valkenswaard: Koerier met softdrugs gepakt

Vrijdagavond rond 21.00 uur is in Valkenswaard op de Kardinaal de Jongstraat een 29-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man was met de bromfiets. Tijdens een controle bleek dat de man in een tas tientallen joints en tientallen grammen softdrugs vervoerde. Volgens zijn verklaring trad hij op als koerier. De drugs zijn in beslaggenomen en de man is ingesloten.

Veldhoven: Vrouw bedreigt agenten met mes

Zaterdagmorgen rond 0.45 uur heeft een 31-jarige vrouw politieagenten en personeel van het Opvang Centrum in Veldhoven bedreigd met een mes. Beveiligingspersoneel had op het centrum aan de Voorraad een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangetroffen die illegaal op het terrein verbleef. De man had eerder al een toegangsontzegging gekregen. Toen gewaarschuwde politieagenten de man aanhielden verzette hij zich tegen zijn aanhouding. De vrouw van de man greep een mes en ging daarmee de agenten en het beveiligingspersoneel te lijf. De politieagenten gebruikten pepperspray waardoor de vrouw werd uitgeschakeld en even later kon worden aangehouden. Beiden zijn op het politiebureau ingesloten.

Veldhoven: Inbraak in woning

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Margrietstraat in Veldhoven. De dader wist de voordeur te openen. De benedenverdieping van de woning werd doorzocht. Er is een geldkistje met als inhoud een bos sleutels en een bankpasje gestolen.

Deurne: Auto tegen boom

Zaterdagmorgen rond 1.25 uur zijn een 50-jarige vrouw en een 49-jarige man beiden afkomstig uit Deurne gewond geraakt toen de vrouw met haar auto op de Langstraat tegen een boom botste. De vrouw is vermoedelijk in slaap gesukkeld en links van de weg gekomen waar ze tegen de boom botste. De brandweer heeft de vrouw uit het wrak bevrijd. De man kon uit eigen beweging uit het wrak komen. De vrouw liep letsel op aan haar benen en de man liep een hoofdwond op. Ze zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Gemert: Bromfietser onder invloed

Zaterdagmorgen rond 3.20 uur is op de Beeksedijk in Gemert een 17-jarige jongen uit Mariahout aangehouden. Hij reed onder invloed van drank op een bromfiets. Tijdens een ademtest blies hij ruim 1,05 promille. Tegen de bromfietser is proces-verbaal opgemaakt.

Beek en Donk: Inbrekers stelen bier

Zaterdagmorgen rond 4.50 uur is ingebroken in een drankenhandel aan het Piet van Thielplein in Beek en Donk. De daders vernielden een ruit van de toegangsdeur en namen zes kratjes bier mee.