Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-08-2003
Persberichten district Heerlen / Kerkrade (JC 13.50u) Zaterdag 30 augustus 2003

District Heerlen / Kerkrade

Heerlen, man maakt amok
In een horecagelegenheid in Heerlerheide vond tegen sluitingstijd ( zaterdagnacht 02.00 uur) een opstootje plaats. Door de kastelein werd op dat tijdstip een man de toegang geweigerd. De late gast was het daar niet mee eens en eiste toch drank. Nadat hem nogmaals was verteld dat hij niets kreeg sloegen zijn stoppen door. Hij uitte zijn ongenoegen door met bierglazen en barkrukken te gaan gooien. Met veel moeite wist de kastelein de man zijn zaak uit te werken. Daar sloeg de amokmaker vervolgens de buitenspiegel van een aldaar geparkeerde auto stuk, waarna hij vluchtte met de dreiging later wel met de kastelein af te rekenen.
Een van de gasten, een 45 jarige inwoner van Heerlen, raakte gewond aan het hoofd als gevolg van enkele rake klappen van een barkruk. In het Atrium in Heerlen werden enkele wonden in het gelaat gehecht en werd de man ter observatie opgenomen.
De kastelein en het slachtoffer deden aangifte van respectievelijk de gepleegde vernielingen en mishandeling.
De indentiteit van de verdachte is bij de politie bekend en is op zoek naar de man.

Brunssum, aantreffen hennepplantage
Vrijdag 29 augustus omstreeks 20.30 uur trof de politie in een woning aan de Dorpstraat in Brunssum een kleine hennepplantage aan. Zij had aanwijzingen dat door een van de bewoners op dat adres hashish geteeld zou worden en stelden derhalve een onderzoek in. In een van de kamers van dat pand trof de politie een niet in werking zijnde plantage aan. De reeds geteelde oogst (1,5 kg aan plantjes) hing daar te drogen. Verder trof men 4 assimilatielampen, twee tijdschakelaars, een koolstoffilter, twee schakelklokken en kleine randapparatuur aan. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. Ook trof de politie bij de man een gasluchtdrukpistool met drie daarbij behorende patronen aangetroffen.
De 20 jarige eigenaar werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De aangetroffen goederen werden inbeslag genomen. Van het nutsbedrijf zal de verdachte een naheffing krijgen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen, alcoholcontrole
In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 augustus voerde de politie in het politiedistrict Heerlen op de Groene Boord, de Benzenraderweg en de Palemigerboord alcoholcontroles uit. In totaal werden 300 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Elf automobilisten bleken geen Bob te zijn en kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Van twee bestuurders werd bovendien het rijbewijs ingevorderd. Het hoogst gemeten promillage was 1,8 promille.

Een 43 jarige inwoner van Heerlen werd aangehouden ter zake poging tot doodslag van een politieagent. Deze bestuurder negeerde het hem gegeven stopteken op de Palemigerboord en de agent kon zijn ternauwernood zijn vege lijf redden door opzij te springen. Na een korte achtervolging kon de man alsnog worden aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Bovendien verkeerde hij onder invloed van 1,3 promille alcohol.

Heerlen, taxichauffeur rijbewijs kwijt
Het rijbewijs van de 29 jarige inwoner van Kerkrade werd ingevorderd in verband met een hoge snelheidsovertreding binnen de bebouwde kom. Tijdens de alcoholcontrole op de Palemigerboord in Heerlen, zag een agent een taxi met zeer hoge snelheid komen aanrijden. Middels de laser patrol mat de agent dat de snelheid van deze taxi 102 km/uur bedroeg, terwijl 50 het maximum is. Tegen de Kerkradenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf, binnenbrand
In een woning aan de Jonkheerstraat in Landgraaf verlieten de bewoners hun woning in verband met een rookontwikkeling en stankoverlast in de keuken. De ter plaatse gekomen brandweer constateerde dat teveel electrische apparatuur op een verlengkabel was aangesloten. Daarom raakte de kabel oververhit en ging smeulen als gevolg waarvan een rookontwikkeling en stankoverlast ontstond. Het uit het stopcontact trekken van de stekker loste het probleem uiteindelijk op. Er vielen geen gewonden.

Landgraaf, weer onder invloed
Op de Bartokring in Landgraaf controleerde de politie vrijdagavond omstreeks 23.15 uur een automobilist. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de agent dat deze gedronken had wat de ademtest bevestigde. De 25 jarige inwoner van Landgraaf werd daarom meegenomen naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De uitslag van daarvan bleek 1,3 promille.
Bovendien bleek dat de man zich al eerder aan dit misdrijf schuldig had gemaakt. Zijn rijbewijs werd derhalve ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wittem, aanrijding
Op de Nijswillerberg (N281) in Wittem vond vrijdagmiddag 29 augustus tegen 16.00 uur een ongevaal plaats, waarbij een vrouw gewond raakte. Ter hoogte van de kruising met genoemde weg en de Hofstraat / Oude Bocholtzerweg botste de 43 jarige inwoonster van Beek, om nog onbekende reden, tegen haar voorigger. De bestuurster raakte daardoor gewond aan haar nek en werd voor behandeling naar het Atrium in Heerlen gebracht. De andere inzittenden, de vader en moeder van de vrouw en twee babys van 8 maanden bleven ongedeerd. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de aanrijding.