Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-08-2003
Persberichten district Maastricht / Sittard (JC 13.50u) Zaterdag 30 augustus 2003

District Maastricht / Sittard

Maastricht, kelderbrand
zaterdag 30 augustus omstreeks 02.00 uur werd de brandweer gealarmeerd in verband met een vermeende brand in de kelderruimten van een flatgebouw aan de Meedaal in Maastricht. Daarom rukte men met groot materieel uit, wat achteraf gezien, niet ingezet hoefde te worden. Bleek dat in een fietsenberging een zadel van een fiets op onverklaarbare reden vlam had gevat. Een van de bewoners ontdekte dit tijdig en zette de fiets buiten.
Er ontstond verder geen schade.

Maastricht, lokaalvredebreuk
In een van de winkels in de Brusselsepoort te Maastricht werd op Vrijdag 29 augustus omstreeks 17.00 uur een man aangehouden omdat hem de toegang daartoe in het verleden opgelegd was. Ondanks het hem eerder opgelegde winkelverbod werd de 37 jarige inwoner vanMaastricht daar aangetroffen. Door de ter plaatse gevaagde politie werd de man aangehouden en kreeg een proces-verbaal aangezegd en een dagvaarding uitgereikt. Hij mag zich derhalve te zijner tijd voor de rechter gaan verantwoorden.

Stein, algehele verkeerscontrole
Door de politie werd in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 augustus op diverse plaatsen in de gemeenten Stein en Beek op de naleving van de Verkeerswetgeving gecontroleerd. In het totaal werden 54 automobilisten bekeurd voor diverse verkeersovertredingen. Zeven bestuurders bleken geen rijbewijs te bezitten en vier geen kentekenbewijs. Acht voertuigen bleken geen, een defecte of onjuiste verlichting te hebben. Voor het niet dragen van de gordel kregen zeven bestuurders een bon en 25 bestuurders overschreden de maximum snelheid, waarbij 120 als hoogste snelheid gemeten werd, waar 80 het maximum is.
Een bestuurder bleek onder invloed gereden te hebben. De ademanalyse wees uit dat de man met 1 promille achter het stuur zat. Dat leverde hem dus een proces-verbaal op.

Sittard, inbreker aangehouden
In een woning aan de Oudeweg in Sittard werd vrijdagavond 29 augustus omstreeks 20.00 uur door de bewoner een inbreker aangetroffen. De man probeerde te vluchten, maar werd door een van de buren opgehouden in afwachting van de komst van de inmiddels gewaarschuwde politie. De 44 jarige inwoner van Sittard werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte bleek een klein geldbedrag en gereedschap uit de woning ontvreemd te hebben. Deze goederen werden in beslag genomen.
De eigenaar van de woning deed aangifte en de politie stelt een nader onderzoek in.

Sittard, aanrijding met letsel
Op de Keuslebaan, ter hoogte van de kruising met de Churchilllaan en de Vrangendael, raakte een bestuurder van een personenauto om onbekende reden een betonnen bermgeleider, als gevolg waarvan de man de macht over het stuur verloor en over de kop sloeg. Zowel de bestuurder als de bijrijder raakten gewond. De bestuurder, een 57 jarige inwoner van Geleen, kon zelfstandig uit het wrak komen. De bijrijder, een 53 inwoner van Sittard moest door de brandweer uit zijn benaderde positie uit het wrak bevrijd worden. Beide slachtoffers werden door en ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. Het is onbekend gebleven wat de aard van de verwondingen waren. In ieder geval waren zij niet levensbedreigend. De auto raakte total loss.

Sittard, alcoholcontrole
In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 augustus voerde de politie in het politiedistrict Sittard op diverse locaties een alcoholcontrole uit.
In totaal werden 124 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Daarvan bleken 3 bestuurders in overtreding te zijn. Zij kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Het hoogst gemeten promillage was 1 promille.